CE Oltenia câștigă procesul cu Minprest

Prestatorul de servicii al Complexului Energetic Oltenia, Minprest Rovinari, se luptă în instanţă, pentru bani, chiar cu acţionarul principal.

Gabriel Giorgi, managerul Minprest, spunea, zilele trecute, că are de încasat de la compania energetică în jur de trei milioane de lei. „Sunt 3 milioane restante. Cam o lună și jumătate nu au plătit. De încasat, sunt mult mai mulți bani, dar este vorba de restanța care atrage după sine și penalități. Am avut o perioadă și când am facturat penalități către CEO, în perioada aprilie – mai”, a spus Giorgi, la un post local de televiziune. Este perioada în care CE Oltenia a amânat diverse plăți pentru a putea achiziționa certificatele de CO2.

Între timp, o instanță a Judecătoriei Târgu Jiu a decis, după ce a amânat pronunțarea de două ori, că societatea Minprest este bună de plată către Complexul Energetic Oltenia. „Admite în parte acţiunea. Obligă pârâta (n.red. Minprest Rovinari) să plătească reclamantei 14.923,27 lei, reprezentând penalități contractuale. Obligă pârâta la cheltuieli de judecată către reclamantă în cuantum de 2.376 lei, reprezentând taxa de timbru aferentă pretenţiilor admise şi onorariu expert. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare”, se arată în minuta din 24 octombrie a Judecătoriei Târgu Jiu.

Procesul a fost deschis în august 2018, dar a fost tărăgănat din cauza unui raport de expertiză.

Galerie foto


Vizualizări: 2,304

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: