Boza, despre “momentul când CE Oltenia nu va mai fi”

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a vorbit pentu dcnews.ro despre planul Green Deal, prin care se urmărește realizarea unor investiții în zonele care vor fi afectate de decarbonizare, mai exact de închiderea grupurilor producătoare de energie pe cărbune.

"Mecanismul de tranziţie justă va susţine asistarea celor mai afectaţi prin realizarea unor investiţii atractive şi va propune un pachet de sprijin financiar şi practic în valoare de cel puţin 100 de milioane de euro şi că este o promisiune de solidaritate. Suma asta va putea fi alocată în perioada 2021 - 2027. În România, vorbim de 2 astfel de zone, zona Petroşani, zona din jurul actualului Complex Energetic Hunedoara, şi zona CE Oltenia. Ar trebui însă ca această perioadă de tranziţie să ia în calcul şi momentul când CE Oltenia nu va mai fi”, a spus Boza.

Managerul CE Oltenia a spus și că strategia energetică va fi modificată. “Strategia energetică, cea care a fost prinsă şi lucrată în Guvernul Dăncilă, a ajuns într-o fază destul de delicată, a trecut de dezbaterea publică, urmând să fie doar aprobată. Dar acum strategia va fi iar modificată şi va apărea programul de decarbonare în această strategie. Noi, în primă fază, estimasem anul 2035 ca primul an în care cărbunele va fi zero în România", a explicat Sorin Boza. (A.A.)

Vizualizări: 4,113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: