Va fi schimbat Boza? Ministrul Energiei: Aștept un raport. Să lase prostiile!

Directoratul Complexului Energetic Oltenia va intra cât de curând într-un proces de evaluare și analiză. Este anunțul ministrului Economiei și Energiei, Virgil Popescu. Pentru a amâna o posibilă schimbare din funcție, conducerea CE Oltenia vrea să apeleze la o găselniță. „Să lase prostiile”, este mesajul tranșant al noului ministru al Energiei.

Noii supraveghetori ai CE Oltenia, stabiliți la finele lunii decembrie, vor face aceste evaluări. „Nu am făcut, încă, nicio evaluare vizavi de directoratul de la CEO, dar va urma, sigur, o evaluare a directoratului de la CEO, făcută de către Consiliul de Supraveghere”, a anunțat ministrul Popescu, într-un interviu acordat Mediafax.

Înainte de toate, va fi analizat și discutat raportul corpului de control al Ministerului Energiei, care a constatat prejudicii de zeci de milioane de euro la CE Oltenia.

Raportul devastator a rămas definitiv în luna decembrie, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a respins cererea CE Oltenia de anulare a lui. „Eu vreau ca măsurile care au fost acolo să fie duse la îndeplinire, să vedem ce s-a întâmplat acolo și, în momentul când CS-ul va discuta cu directoratul, va fi luată o decizie. Aștept un raport al Consiliului de Supraveghere”, a mai anunțat ministrul Popescu.

„Am crezut că Directoratul glumește”

Ministrul Energiei este însă indignat de modul în care vor să acționeze șefii CE Oltenia, și asta pentru a nu risca să fie schimbați din funcție. Culmea, ei vor să conteste în instanță „raportul” pe care Virgil Popescu l-a înaintat CS-ului, spre analiză.

„Ce am rămas eu surprins este că acest raport, care a rămas definitiv, mie mi-a fost adus la cunoștință, evident, în luna decembrie, cu un extras de raport, și astăzi am crezut că Directoratul glumește. L-am semnat în decembrie, l-am trimis la Consiliul de Supraveghere și astăzi Directoratul zice că îl atacă în instanță, din nou, crezând sau susținând ca este un raport nou. Este raportul vechi, înaintat spre luare la cunoștință de noul ministru”, a completat ministrul Economiei și Energiei.

„Dacă nu înțeleg, toți ar trebui să plece”

Mesajul ministrului Popescu este destul de clar. Șefii CE Oltenia au fost avertizați să uite de atacurile în instanță și să ducă la îndeplinirile măsurile trasate în acel raport. „Deci, ori e o glumă, ori oamenii ăștia nu înțeleg nimic. (...). Este același raport vechi pe care l-au pierdut în instanță și pe care, le spun și pe această cale, să nu se joace cu cifrele din acel raport, să le ducă la îndeplinire și să lase prostiile cu atacurile în instanță ale unui raport pe care l-au atacat deja și l-au pierdut”, mai spune Popescu, adăugând: „Dacă ei consideră în continuare că este un raport nou, înseamnă că, vă spun sincer, toți de acolo, care au semnat, trebuie să plece, dacă nu înțeleg că e același raport. Și vreau să înțeleagă ferm acest lucru și să nu se joace că e raport vechi, că e raport nou”.

FAVORIȚI

Constantin Bălășoiu sau Daniel Burlan, membri în Directoratul CE Oltenia, ar putea să-i ia locul lui Boza, susțin surse politice. Ministrul Energiei are cuvinte de laudă la adresa lui Bălășoiu. Întrebat dacă Boza va rămâne în funcție, pentru că s-a ocupat de memorandumul pentru sprijinirea CEO, Virgil Popescu a răspuns: „Domnul Boza este directorul CEO, întreg directoratul CEO s-a ocupat de acest memorandum (...) Dacă vreți să mă întrebați exact cine a lucrat acest proiect, cred că acest proiect, mai degrabă, a fost lucrat de întreg directoratul și de către, cred, domnul Bălășoiu, care este un specialist pe zona de fonduri europene și de restructurare al CEO. Cred că mai degrabă de dânsul, tehnic, a fost lucrat”.

Vizualizări: 6,001

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: