Iordache cere despăgubiri după ce pesta i-a lovit 1.500 de porci mistreți

Sute de mistreți au fost deja împușcați în fondul de vânătoare al omului de afaceri gorjean Ion Iordache. Acesta nici nu vrea să audă că nu ar primi despăgubiri după ce îi vor fi uciși toți porcii mistreți din pădure. Iordache a adăugat că prejudiciul creat de pesta porcină trebuie recuperat pentru că a investit în animalele pe care le are în fondul de vânătoare. Cei de la Direcția Sanitar Veterinară așteaptă indicații de la centru ca să vadă exact cum să acționeze mai departe.

În continuare, porcii sunt împușcați. Misiunea este destul de dificilă pentru că este vorba de circa 1.500 de capete ce trebuie ucise, iar suprafața parcului de vânătoare este destul de mare. Până acum, au fost uciși circa 400 de porci.

Omul de afaceri Ion Iordache, proprietarul fondului de vânătoare, a explicat că așteaptă despăgubiri pentru că este îndreptățit să le primească. „Trebuie să ucidem întreg efectivul de mistreți și, în același timp, trebuie să existe o comisie de evaluare care trebuie să evalueze prejudiciul care a fost creat. Sigur că sper să fiu despăgubit. Suntem pe o procedură, o legislație care prevede lucrul acesta. Suntem exploatație, nu fond cinegetic sau fond de vânătoare unde animalele sunt bun general, al statului. De data aceasta, toate animalele sunt proprietatea noastră, cumpărate sau reproduse în complexul de vânătoare, hrănite. Vorbim de o exploatație, nu cum au înțeles greșit unii”, a declarat Ion Iordache.

Iordache a adăugat că legislația este de partea sa, chiar dacă reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare Gorj nu sunt convinși de acest lucru. „Dumnealor încă sunt confuzi și vor să clarifice. Am înțeles că au făcut notificări către ANSVSA București care să clarifice aspectul acesta, care, din punctul dumnealor de vedere, este confuz. Nu au niște reglementări interne clare deși legislația spune clar. Nu știu ei cum să procedeze deși legea spune clar că suntem o exploatație indiferent ce gen de animale sunt în exploatație”, a mai spus Iordache, la Radio Târgu Jiu.

Lucrurile vor fi clarificate de autoritatea centrală. Între timp, acțiunea de împușcare a porcilor virusați cu pesta porcină continuă în parcul de vânătoare de la Turceni. „S-au dispus, în urma hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, măsurile. S-a decis să se intervină în acel efectiv de mistreți și operațiunea este în derulare. Se procedează la eradicarea întregului efectiv, până la recoltarea ultimului animal din specia mistreț. Cât va dura, rămâne de văzut pentru că este o suprafață destul de vastă. E vorba de 300 de hectare”, a explicat Sorin Ștefănescu, directorul DSV Gorj.

Vizualizări: 2,598

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: