Boza, despre noul credit: Nu pune în pericol viața acestei companii

Managerul Complexului Energetic Oltenia vine cu lămuriri după ce unii sindicaliști au declarat că un nou împrumut ar îndatora prea tare compania energetică. Sorin Boza a anunțat că gradul de îndatorare nu este unul care să pună în pericol Complexul, însă altă soluție nu există pentru a fi cumpărate toate certificatele de dioxid de carbon necesare până la finalul lui aprilie 2020.

Sorin Boza a explicat că, indiferent care va fi suma împrumutată, compania nu va fi îndatorată excesiv: „Din păcate, termenul pe care îl aveam să mergem la Comisia Europeană era de un an zile. Am fi depășit data de 30 aprilie și aveam nevoie de această decizie pe termen scurt. Că va fi pe Trezorerie, ori din altă parte, ce decizie se va lua din punct de vedere financiar duce compania la un grad de îndatorare care nu pune în pericol viața acestei companii”.

Managerul CEO a adăugat că au fost încheiate alte credite. În plus, compania a mai cumpărat până acum certificate de dioxid de carbon. Chiar dacă împrumutul este singura soluție la acest moment, de anul viitor, administrația companiei mizează pe o schemă de sprijin astfel încât Complexul să nu mai fie adus în situația de astăzi.

„Între timp, alte credite mai vechi s-au stins. Nu trebuie să își facă lumea griji. Gradul de îndatorare al companiei nu va pune în pericol această companie. Până la sfârșitul anului care vine sperăm să iasă schema de sprijin astfel încât în 2021, compania să nu mai aibă nevoie de împrumut pentru certificatele de CO2. Complexul Energetic Oltenia își achiziționează certificate de CO2 în perioada aceasta. Ne-am cumpărat deja din PNI, din prima tranșă, din a doua tranșă, mai avem ultima săptămână de plătit, dar nu putem face față din cauza costului foarte ridicat”, a mai declarat, la Accent TV, Sorin Boza.

Vizualizări: 2,565

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: