Programul de sărbători la CE Oltenia  

Mii de angajați ai Complexului Energetic Oltenia vor prinde sărbătorile de iarnă la serviciu. Programul pentru luna decembrie va fi rediscutat și „bătut în cuie” în cadrul ședinței Comisiei Mixte care va avea loc la finalul acestei săptămâni. Cei mai nemulțumiți au fost minerii care au aflat că vor fi nevoiți să lucreze a doua zi de Crăciun. În termocentrale, activitatea va fi la foc continuu.

Pe 21 decembrie, va avea loc următoarea întâlnire între sindicate și administrația companiei energetice. Pe ordinea de zi va fi și programul de lucru în perioada sărbătorilor de iarnă. Discuțiile se vor axa în principal pe zona minieră pentru că, în termocentrale, nu vor fi acordate zile libere de Crăciun. „Sâmbătă se va discuta despre programul de lucru până după sărbători. Este normal să discutăm programul de Crăciun, de Anul Nou. La nivelul termocentralelor, e permanență, e foc continuu. Există spor de tură. Acolo nu se pune problema. La nivelul căilor ferate uzinale, la nivelul încărcărilor, probabil repaosul va fi foarte mic, adică va fi probabil ziua de Crăciun și se va relua activitatea pe 26”, a transmis Ion Rușeț, consilierul managerului CEO.

Direcția Minieră s-a văzut nevoită să rediscute programul de lucru pentru ultima lună din acest an după ce mai mulți mineri au fost revoltați când au aflat că vor fi liberi doar pe 25 decembrie, urmând să se întoarcă la muncă a doua zi de Crăciun.

Programul final va fi stabilit la sfârșitul acestei săptămâni. „Se lucrează la nivelul Direcției Miniere pentru prezentarea unui program îmbunătățit. Programul pentru luna decembrie a fost aprobat și transmis de către administrație. Au fost și nemulțumiri în teritoriu legate de activitatea unor sectoare în zona minieră în ziua de 26. Au fost acele nemulțumiri la Jilț Nord. A fost domnul președinte al Directoratului și a purtat discuții cu salariații de la această carieră și sâmbătă se va discuta, în cadrul Comisiei Mixte”, a mai adăugat Rușeț la un post de televiziune.

Vizualizări: 7,041

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: