Trei vești importante pentru cei care își fac firme

Parlamentarii USR Claudiu Năsui și Cristina Prună au reușit să treacă prin parlament un proiect de lege care face mai simplă înființarea de firme. 

Proiectul elimină acordul vecinilor pentru a avea sediu social într-un apartament în care nu se desfășoară activitate comercială. Acest lucru îi ajută pe cei cu profesii liberale, care au doar nevoie de o adresă de corespondență oficială.

Legea elimină și limitarea românilor de a avea o singură firmă în care să fie acționari unici, dar și limitarea de a avea o singură firmă per cameră.

"De cele mai multe ori, ce poate face statul pentru a ajuta antreprenorii este să se dea la o parte. Birocrația inutilă descurajază antreprenoriatul și mediul privat, cel care plătește, până la urmă, pentru toate cheltuielile statului. Toate aceste măsuri sunt o normalitate în alte țări civilizate din Uniunea Europeană. În Anglia, de exemplu, poți deschide o firmă în două ore. De ce trebuie noi să fim mereu cei în care firmele funcționează cel mai greu? Nu e niciun motiv”, a scris Claudiu Năsui pe pagina de socializare.

Vizualizări: 1,425

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: