Sute de pensionări la CEO pe noua lege

Câteva sute de mineri din Complexul Energetic Oltenia ar putea îndeplini condiţiile de pensionare ca urmare a modificării legii, în sensul reducerii stagiului de cotizare şi a vârstei. Compania face în această perioadă o inventariere.

Noua lege, care va merge la promulgare la preşedinte, prevede „pentru persoanele care au realizat un stagiu de cotizare de cel puţin 25 de ani în activităţi în locuri de muncă încadrate în condiţii speciale (aviaţia civilă, siderurgie, subteran, risc radiologic, unităţi de transport maritim şi fluvial, foraj sonde de ţiţei şi gaze, etc.) prevăzute în anexele nr. 1, 2 şi 3 din Legea nr.263/2010, reducerea vârstei standard de pensionare cu 13 ani şi raportarea pentru calculul pensiei la un stagiu de cotizare de 25 de ani”.

Şeful de la Resurse Umane din Complexul Energetic Oltenia, Sorin Olaru, a explicat într-o emisiune la Tele 3 că va fi făcută o inventariere, dar poate spune din experienţă că oamenii nu se grăbesc să se pensioneze. „După ce facem un inventar al pensionărilor în următorii cinci ani, o să vedem câți se încadrează. Să știți că oamenii se despart greu de locurile de muncă, chiar dacă se încadrează ca urmare a grupelor de muncă. Pensiile nu sunt atât de mari, mulţi nu vor să plece la 57 de ani“, a explicat Olaru.

Vizualizări: 28,512

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: