Boza: Mă minunez când aud asta, nu poate fi adevărat

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a aflat cu uimire faptul că unii salariaţi ai companiei sunt pontaţi cu lunile fără să meargă la serviciu. Despre astfel de situaţii se ştie de ani buni, de zeci de ani chiar, cel mai celebru caz fiind al minerului de la Roşiuţa care era pontat la carieră, deşi făcea proxenetism pe litoral.

Sorin Boza a fost sesizat în direct, la o emisiune, de o salariată care spune că la Jilţ Sud sunt persoane care nu vin cu lunile la serviciu sau vin până la ora 10.00 şi apoi pleacă. Aceştia sunt acoperiţi de şefi, spunea salariata, care a dat şi numele respectivului, pontat la Atelierul mecanic. Interesant este că astfel de salariaţi au primit mai multe clase de salarizare decât cei care muncesc. „Toată cariera ştie, dar nimeni nu spune”, a menţionat femeia.

Boza s-a arătat extrem de surprins, câtă vreme sunt atât de mulţi şefi care ar trebui să acopere astfel de fapte. „Sincer, mă minunez când aud asta. Deşi este puţin probabil, vreau să rog să faceţi sesizare. Mi se pare puţin probabil ca un om să plece în fiecare zi la 10 câtă vreme are deasupra lui un cefelist, un adjunct şef sector, un şef sector, şef de carieră, inginer şef, şef de EMC. Mi se pare puţin probabil să aibă atâtea aprobări. Ceva nu mi se leagă. Dar, dacă există astfel de situaţii, vă rog să scrieţi, nu trebuie să vă spuneţi numele, puneţi sesizarea în atenţia mea şi promit că se rezolvă”, a spus Boza la Tele3.

În 2014, DIICOT a dezvăluit faptul că Benoni Bejinaru era pontat la Cariera Roşiuţa, cu complicitatea şefilor, timp în care acesta era filat şi desfăşura activităţi de proxenetism. De altfel, minerii de la Roşiuţa au vorbit în anii trecuţi despre colegi ai lor care nu veneau la serviciu pentru că munceau în gospodăriile unor şefi. Nemulţumirea a crescut acum pentru că au rămas puţini oameni pe utilaje şi orice absenţă se simte.

Vizualizări: 7,910

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: