Preavize la CE Oltenia. Nu se mai pleacă de la 1 iunie!

Disponibilizările colective din cadrul Complexului Energetic Oltenia se amână. Dacă programul de restructurări prevedea concedieri începând cu data de 1 iunie, ultima zi de muncă va fi 16 iunie.

De marţi, cele 200 de persoane care vor fi concediate au început să primească preavizele, a explicat Ion Ruşeţ, consilierul managerului CEO, la Tele 3: „S-au făcut simulări, s-au purtat discuţii. Ne-am consultat în comisia mixtă cu 30 de oameni. După aceea, s-a procedat la desfiinţarea posturilor. Din 200, aproximativ jumătate sunt colegi care ocupă locuri în TESA sau operativ. Au fost şi colegi din IT care au dorit să fie pe lista de concedieri. Avem deficit de forţă de muncă la acest capitol. Nu am putut să desfiinţăm aceste posturi. Avem şi patru medici în companie. Cel de la Craiova voia desfiinţarea postului pentru că dorea să meargă pe acest program, dar nu s-a desfiinţat, pentru că avem deficit de personal din această categorie”.

Salariaţii urmează să plece din CEO la jumătatea lunii viitoare. „Începând de marţi se acordă preavizele. Încetarea CCM va avea loc în jurul datei de 16 iunie. Mai consumăm peste jumătate de lună fondul de salarii. Nu s-a putut aşa cum am preconizat noi, de la 1 iunie”, a mai spus Ruşeţ.

 Angajaţii bolnavi, puşi pe liber

Pe lista celor care vor pleca din companie sunt şi mineri cu probleme de sănătate, care au solicitat să fie concediaţi. „Am avut în vedere şi colegii care au probleme grave de sănătate. Au fost colegi care au afecţiuni grave, care nu puteau să mai continue activitatea pe termen mediu. În doi ani, nu mai puteau fi eficienţi. Aceşti colegi au solicitat să plece prin acest program”, a mai explicat Ion Ruşeţ.

 BANI

Toţi cei care vor fi daţi afară vor beneficia de indemnizaţie de şomaj, venit de completare de 2.484 lei şi plăţi compensatorii în valoare de 18.400 lei. Din cele 200 de persoane, 110 sunt muncitori, iar diferenţa o reprezintă personal TESA, operativi.

Vizualizări: 6,285

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: