Protest de o zi! Ce a obţinut grevistul de la CE Oltenia

Sudorul Mihai Nanu, de la Cariera Rovinari, a renunţat la protest după o zi şi jumătate de stat în faţa sediului companiei fără să mănânce şi să bea apă. Nanu spune că a cedat din cauza organismului slăbit, dar şi pentru că şefii CE Oltenia i-au promis că-i vor analiza solicitarea privind ajustarea salariului în funcţie de vechime şi atribuţii.

Mihai Nanu a intrat în greva foamei, fiind nemulţumit de armonizarea salarială realizată la nivel de companie în luna aprilie. Sudorul de la Cariera Rovinari are clasa 29 şi spera să ajungă la 35, în urma procesului de armonizare a salariilor, însă a primit numai două clase. Deranjat de situaţie, bărbatul a refuzat să semneze actul adiţional şi a intrat luni, 14 mai, în greva foamei. A protestat în faţa sediului principal al CE Oltenia până marţi, la ora 15.00. Nanu a explicat că intenţiona să stea în greva foamei până joi, atunci când urma să se întoarcă la unitate directorul general Sorinel Boza, dar nu i-a mai permis sănătatea. A fost chemat la discuţii de directorul de la Resurse Umane, Sorin Olaru, care i-a promis că-i va analiza solicitarea.

„Am ajuns la un acord cu conducerea şi amân pentru o lună procedura de schimbare a meseriei. Dacă nu o să mai aibă nevoie de mine ca sudor, voi trece pe o altă meserie. Până atunci am stabilit să îmi lase clasa 31, cât îmi oferiseră, nu 29 cât tăiaseră şi voi încerca să discut. Dacă nu se poate să îmi dea clasa 35, voi solicita schimbarea meseriei pe motive medicale. Dacă nu sunt resurse financiare, voi căuta altceva de lucru”, a declarat Mihai Nanu.

Marţi dimineaţă, un alt salariat al CE Oltenia a intrat în greva foamei, supărat tot de modul în care au fost împărţite clasele salariale. Este vorba Luca Dumitru Alin, electrician la pompe în cadrul Carierei Roşia, care are clasa de salarizare 19. Bărbatul a renunţat la protest înaintea sudorului de la Rovinari, tot după o discuţie pe care a avut-o cu Sorin Olaru.

Vizualizări: 3,442

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: