Boza: Nu am discutat despre alimentația de protecție

Minerii care au făcut grevă la Complexul Energetic Oltenia au fost surprinși să vadă alimentația de protecție în actul adițional la Contractul Colectiv de Muncă. Aceștia au pierdut demult acest drept. Directorul general al companiei energetice, Sorinel Boza, spune însă că acordarea acestui drept nu a fost discutată, dar că de acest drept beneficiază doar anumite categorii de salariați.

Alimentația de protectie se acordă în mod obligatoriu și gratuit de angajatorii persoanelor care lucrează în condiții de muncă ce impun acest lucru și se stabilește prin contractul colectiv de muncă și/sau contractul individual de muncă.

Și în actul adițional la CCM de la CE Oltenia, la capitolul D-”Alte drepturi de personal care nu afectează fondul de salarii”, acolo unde au fost prinse și voucherele de vacanță în cuantum de 1450 lei/salariat, scrie că se acordă alimentație de protecție conform regulamentului aprobat de comisia de sănătate și securitate în muncă.

Sindicaliștii spun că nu știu să se acorde alimentație de protecție. ”Așa era prins în Contract. Deocamdată, nu știm. Sper să fie în viitoarea comisie de sănătate și securitate în muncă. A rămas articolul prins în contract, dar nu se acordă. Era demult un supliment, consta, să zic, într-un iaurt, lapte”, a comentat Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia.

Directorul general Sorin Boza spune că se acordă alimentația de protecție, dar că la semnarea actului adițional nu a fost adus în discuție acest lucru. ”Noi nu am discutat aceste aspecte, dar alimentația de protecție se acordă salariaților care lucrează în condiții deosebite, nu la toată lumea. Toate acestea se vor discuta în comisia mixtă. Este un regulament care a fost și anul trecut. Sunt anumite categorii care primesc în prezent”, a declarat Sorinel Boza.

Vizualizări: 4,816

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: