Târgu Jiu: Facilităţi fiscale pentru sute de agenţi economici

Municipalitatea din Târgu Jiu a aprobat luni, 28 ianuarie, o schemă de ajutor de minimis în beneficiul agenţilor economici de pe raza oraşului, care constă în scutirea la plata majorărilor de întârziere pentru impozitele şi taxele locale, redevenţe şi chirii. ”Prin acordarea înlesnirilor la plata obligaţiilor fiscale de natura scutirii de la plata majorărilor de întârziere se urmăreşte prevenirea acumulării de noi datorii la bugetul local, stimularea achitării obligaţiilor fiscale și bugetare restante, creşterea gradului de colectare a creanţelor datorate bugetului local şi o relansare economică a activităţii întreprinderilor”, se arată în expunerea de motive semnată de primarul Marcel Romanescu.

Pentru a beneficia de scutire, întreprinderile trebuie să depună la Direcţia Publică de Venituri o cerere însoţită de câteva declaraţii pe proprie răspundere, autentificate de un notar, date de reprezentantul legal al societăţii care solicită facilitatea fiscală.

Municipalitatea estimează că de această schemă de minimis pot beneficia circa 600 de întreprinderi, iar valoarea ajutorului acordat în baza oferirii acestor facilităţi fiscale este de aproximativ 1 milion de lei.

Schema de minimis se va implementa până în data de 30 aprilie.

Vizualizări: 1,432

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: