Boza: Un alt an prost însemna sfârșitul pentru CEO

Sunt toate premisele pentru ca anul 2017 să fie încheiat pe profit de Complexul Energetic Oltenia, după trei ani cu pierderi uriașe. „Un alt an prost însemna sfârșitul pentru CEO, după părerea mea”, a spus managerul Sorin Boza.

Luna octombrie a fost una pozitivă pentru Complexul Energetic Oltenia, la fel ca și celelalte luni ale acestui an. Chiar dacă au crescut costurile cu certificatele de CO2, Boza estimează un profit de 100-150 de milioane de lei la încheierea exercițiului financiar.

Managerul companiei a vorbit la Tele3 despre planurile pentru anul viitor. Astfel, bugetul pe 2018 va fi fundamentat pe o producție de 15,1-15,2 TWh și 22-22,2 milioane de tone de lignit. Fundamentarea bugetului va fi făcută pe o creștere a productivității muncii, dar și a cheltuielilor de investiții. „Vor fi creșteri pe partea de mentenanță în toate sucursalele și carierele”, a spus Boza în intervenția telefonică de la Tele3.

O mare necunoscută la acest moment este numărul de concedieri colective. În planul aprobat acum câțiva ani sunt prevăzute 740 de concedieri. „Facem simulări în această perioadă pentru ca până la sfârșitul lui ianuarie să știm că acționarii au validat noul plan de restructurare. Dată fiind producția estimată, cred că ar trebui să mergem doar pe plecările naturale”, a spus Boza.

Acesta a mai precizat că, iarna, Complexul Energetic Oltenia este pilonul principal al sistemului energetic și că vor urma trei luni dificile pentru mineri și energeticieni.

Vizualizări: 4,882

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: