Boza vrea să scape de PSD cu ajutorul sindicatelor

Directorul Complexului Energetic Oltenia, Sorinel Boza, pare să fie nemulțumit de presiunile politicienilor din Gorj pentru numiri sau promovări ale membrilor de partid, dar nu suficient de curajos cât să și vorbească despre asta. În mod favorabil, discuția este deschisă de sindicate, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Doru Crăete, menționând că Boza se gândește inclusiv să plece din companie. Sindicatele au obținut, pe Facebook, o întâlnire cu Boza, luni, după ora 17, când se va discuta despre acest subiect. Doru Crăete vorbește inclusiv de proteste.

PSD și ALDE au frecvent solicitări la directorul CEO, Sorinel Boza, care se pare că are probleme în a-i mai duce cu zăhărelul. Problemele s-au acutizat după ce Boza l-a pus director la Medservmin pe Ion Rușeț, în condițiile în care și PSD și ALDE propuneau un om. În plus, au fost solicitări și pentru scoaterea de pe lista de concediați a unor membri marcanți ai PSD Gorj. „Se vorbește prin subunitățile CE Oltenia că domnul Sorin Boza ar fi ajuns la limita suportabilității în ceea ce privește presiunile politice venite din partea unui personaj cu «pseudonim» regal și oarece funcție căpătată pe aceeași filieră politică și că se gândește serios dacă să mai continue la CEO!“, a scris Doru Crăete pe Facebook.

Proteste pentru Boza

Sindicalistul de la Rovinari propune o discuție cu Boza pe acest subiect: „Eu cred ca trebuie să avem o discuție cu domnul Sorin Boza să vedem dacă este așa și, dacă se confirmă, toate sindicatele ce-şi doresc o stare de normalitate în compania asta să dea un semnal clar şi ferm politicului că așa nu se mai poate“. Crăete a mai afirmat că dacă Boza este supus presiunilor politice, sindicatele vor protesta. „Nu vom ezita să ne strângem într-un cor de câteva mii de oameni ca să le «cântăm» la fereastră serenadele pe care le merită“.

Sindicatele au mai protestat, dar împotriva unui director, în speță Laurențiu Ciurel, nu pentru un director! Totodată, Doru Crăete speră că Boza nu va face ce vrea politicul. „În același timp îmi vine greu să cred că domnul Boza va dezamăgi mii de oameni cărora tocmai le-a câștigat încrederea şi le va arăta că nu este luptătorul pe care-l credeau“.

„O relaţie bună cu toate partidele”

Boza a fost întrebat de mai multe ori dacă sunt presiuni politice pentru numiri și întotdeauna a spus, dându-și cuvântul, că niciodată nu i-a cerut nimeni ceva: „Am încercat să am o relație bună cu toate partidele politice, și cu PSD, PNL, ALDE. Vă spun că nu am primit niciun telefon sau să vină cineva să insiste pentru cineva, Decizia mi-a aparținut mie“.

ÎNTÂLNIRE

La postarea lui Crăete a comentat și Sorin Boza, care l-a asigurat că oricând liderii sunt bine veniți la el la birou. Drept urmare, au stabilit, online, întâlnire pentru luni, la ora 17.

Vizualizări: 4,302

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: