Braconaj pe fondul de vânătoare Turburea

Poliţişti din cadrul Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, în timp ce efectuau activități specifice de prevenire și combatere a braconajului, au identificat în flagrant cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse într 39 şi 56 de ani, vânători și posesori legali de arme de vânătoare, în timp ce executau o partidă de vânătoare, pe fondul de vânătoare 42 Turburea, gestionat de Asociația Județeană de Vânătoare și Pescuit Sportiv Gorj.

În urma cercetărilor efectuate de polițiști a reieșit faptul că s-ar fi împușcat un exemplar din specia porc mistreț femelă și un exemplar din specia șacal.

"Organizatorul partidei de vânătoare a prezentat autorizația de vânătoare colectivă emisă de A.J.V.P.S. Gorj la data de 07.01.2020, pe fondul 42 Turburea, situat pe raza comuna Turburea, pentru recoltarea a unui mistreț și a două vulpi, în perioada 08-09.01.2020, în care erau menționați ca participanți vânătorii identificaţi. Documentul nu avea valabilitate pentru ziua executării partidei de vânătoare, respectiv data de 10.01.2020", arată IPJ Gorj.

În cauză s-a procedat la ridicarea speciilor de vânat împușcate (mistreț și șacal) și transportate la D.S.V.S.A. Gorj, pentru efectuarea examenului anatomo-patologic.
De asemenea, au fost ridicate cinci arme de vânătoare și muniția aferentă, ce au fost identificate asupra participanților la vânătoare.

În cauză poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uzul de armă letală fără drept.

Potrivit unor surse locale, unul dintre cei acuzați de braconaj este fost polițist. (A.A.)

Vizualizări: 4,106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: