Bradul de 100.000 de euro ar putea rămâne în depozit. Planul de rezervă al Primăriei Târgu Jiu

Târgujienii ar putea rămâne fără brad de Crăciun. Acesta, împreună cu instalațiile care înfrumusețau cartierele periferice din oraș, fac obiectul unei cercetări ale ANAF și ale Curții de Conturi. Astfel că bradul de 100 de mii de euro ar putea rămâne în depozit în acest an.

Pus să comenteze situația, Florin Cârciumaru, fostul primar al Târgu Jiului, s-a ferit să facă prea multe declarații. De altfel, pe numele său a fost dispusă o imputare de câteva sute de mii de lei. Cârciumaru şi alţi trei directori din primărie trebuie să aducă de acasă aproximativ trei milioane de lei în urma unui prejudiciu constatat de finanțiști. Cu toţii au contestat în instanță deciziile de imputare.

Cârciumaru: Nu este corect!

„Nu pot să comentez. Acum, decizia e la altcineva. Îl rog pe domnul primar să găsească o soluție și să împodobească orașul. Nu este corect ca orașul Târgu Jiu să rămână neîmpodobit după atâția ani când a fost foarte frumos pregătit de sărbători. Soluția este în mâna dânsului și în cea a celor implicați în procesele cu primăria”, a explicat Florin Cârciumaru.

Întrebat dacă el ar folosi instalațiile și bradul care sunt în vizorul ANAF, Cârciumaru a declarat: „Din punctul meu de vedere, este o problemă pe care domnul Romanescu o va gestiona așa cum crede dânsul că este bine. Cât am fost eu primar, am văzut lucrurile așa cum le-am văzut. Dânsul nu este obligat să facă tot ce am făcut eu. Dânsul stabilește dacă se vor mai organiza evenimentele ca în anii trecuți la sfârșit de an”.

SOLUŢIE

Între timp, Primăria Târgu Jiu se gândește și la un plan B. „Dacă va fi solicitat de către părţile implicate în raportul ANAF ca bunul să fie indisponibilizat, iar instanţa va hotărî să se întâmple acest lucru, atunci se va trece la montarea unui brad natural”, a transmis Anamaria Ianc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Vizualizări: 5,344

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: