Bradul natural, „înfipt” într-o gură de canal

Administraţia locală din Târgu Jiu a găsit o modalitate de a instala bradul de Crăciun din acest an astfel încât să nu fie necesară spargerea betonului amprentat din centrul civic al oraşului. Mai exact, bradul natural va fi pus într-o gură de canal.

Potrivit primarului Marcel Romanescu, această variantă nu va afecta reţeaua de canalizare, iar în interiorul canalului va fi amenajată o structură care să susţină pomul uriaş. Gura de canal este amplasată spre Librăria „Mihai Eminescu”, în zona în care au fost deja amenajate 20 de căsuţe din lemn. „Vom avea un brad natural, aşa cum am spus şi aşa rămâne. Bradul natural, spre satisfacţia noastră, nu va mai presupune o lucrare în pavimentul din centrul municipiului. Am găsit o gură de canal, care în acest moment ne permite să creăm structura necesară pentru a instala bradul pe perioada sărbătorilor de iarnă”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Bradul de Crăciun va fi montat până în data de 1 decembrie, când va fi pornit iluminatul festiv şi va avea loc concertul artistei Inna.

Pentru a sparge betonul amprentat, primăria era nevoită să solicite şi să obţină avizul Direcţiei de Cultură pentru a executa lucrările respective. În zona în care va fi amenajat bradul natural va fi aplicată şi o perdea de lumini.

Vizualizări: 3,295

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: