Brâncuşi, comemorat „la el acasă”

Împlinirea a 61 de ani de la trecerea în nefiinţă a marelui sculptor gorjean Constantin Brâncuşi va fi marcată şi la Peştişani, comuna sa natală. Autorităţile locale vor organiza mai multe evenimente, sub genericul „Brâncuşi la el acasă”. Astfel, vineri, 16 martie, va avea loc premierea câştigătorilor concursului „Brâncuşi, cioplitorul în duh”, la Liceul Tehnologic din localitate.

De asemenea, va avea loc vernisarea unor expoziţii. Este vorba de Triada Unirii şi Tripticul romantismului, de artistul plastic Constantin Samoilă, lucrările grafice „În săritura calului, Eminescu-Brâncuşi”, realizate de Gheorghe Matei şi „Ferestre în anotimpuri”, semnate de sculptorul Constantin Sinescu. Apoi vor urma o slujbă de pomenire la biserica din Hobiţa şi o întâlnire la Casa-Muezu din satul marelui sculptor.

Şi sâmbătă vor avea loc câteva evenimente. La Mănăstirea Lainici va fi o slujbă de pomenire, iar la Casa de Cultură din Bumbeşti Jiu va avea loc vernisajul expoziţiilor prezentate cu o zi înainte la Peştişani.  

Vizualizări: 414

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: