Broderia meşterului popular Gheorghe Ciuncanu, reinterpretată de creatorul de modă Dorin Negrău

Broderia de Tismana realizată de cunoscutul meşter popular Gheorghe Ciuncanu a fost dusă pe podium de un creator de modă din Transilvania. Designerul a declarat că s-a îndrăgostit de lucrările meşterului gorjean şi s-a inspirat din ele când a realizat noua colecţie lansată în urmă cu câteva zile şi care în mod sigur va fi în tendinţe în 2020.

Dorin Negrău a lansat o nouă linie de ţinute care conţin elemente etno combinate cu accesorii moderne. Creatorul a reinterpretat elementele tradiţionale cu ajutorul meşterului popular din Tismana, Gheorghe Ciuncanu. "Cred că m-am îndrăgostit de broderia de Gorj, motiv pentru care am valorificat-o în toate formele ei şi o voi valorifica şi de acum înainte", a declarat designerul la evenimentul de lansare a noii colecţii.

Foarte important este faptul că Dorin Negrău este singurul creator român acceptat la New York Fashion Week şi este recunoscut ca designerul care îmbină foarte bine costumul popular cu ţinutele moderne. Pentru această colecţie s-a inspirat mai mult din portul popular din zona Olteniei.

Broderia de Tismana a meşterului Ciuncanu se pare că l-a inspirat destul de mult şi a ţinut să îi mulţumească pe pagina de facebook după ce evenimetul "Romanian Fashion Philosophy", unde a lansat noua colecţie, s-a dovedit a fi un succes. "Mulţumesc tuturor prietenilor, cunoscuţilor şi tuturor celor care îmi apreciază munca, pentru prezenţa şi susţinerea show-ului, când am lansat în România o incredibilă colecţie care valorifică motivele tradiţionale româneşti cu ajutorul magnificului meşter popular Ciuncanu Gheorghe".

Evenimentul organizat la Bucureşti în perioada 16-18 octombrie a fost al treilea ca importanţă, după alte două evenimente la care Dorin Negrău a fost prezent şi anume la New York şi Paris, unde designerul a expus ia românească.

Galerie foto


Vizualizări: 6,688

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: