Bucloiu, la un nou dosar penal pentru ţepele date prin ţară

Unul dintre cei mai cunoscuţi ţepari din Gorj, Titel Bucloiu, a fost trimis din nou în judecată, împreună cu alţi trei bărbaţi pentru păgubirea mai multor firme cu peste 220.000 de lei. Ţepele au fost date prin diferite locuri din ţară, patronii de bună credinţă luându-i drept nişte veritabili oameni de afaceri pe escrocii din Gorj, mai ales că aceştia se foloseau de două firme paravan din capitală.

Procurorul Ion Diaconescu, din cadrul Parchetului Judeţean, a instrumentat dosarul în care societăţi comerciale din diferite zone ale ţării au căzut victime ale escrocheriilor gândite de Bucloiu şi amicii săi. Faptele s-au petrecut în cursul anului 2007, când inculpaţii trimişi în judecată acum pozau în mari oameni de afaceri. Titel Bucloiu, Nelu Vancea, Augustin Ştefan Zaharia Morea şi Teodor Ungur, au achiziţionat două firme din Bucureşti, Nobil Murflatar SRL şi Giorgio Grup SRL, pe care le-au folosit pentru a poza în oameni de afaceri prosperi şi oneşti. Bucloiu se ocupa în special de contactarea firmelor care urmau să fie păgubite, el convingându-i pe administratorii acestora să îi livreze marfă în valoare de zeci de mii de lei, pe care, evident, nu o mai plătea. Marfa era ridicată de prietenii săi, care prezentau la plată în special cecuri fără acoperire.

Lista păgubiţilor e lungă

Bucloiu şi amicii săi au cumpărat, astfel, tone întregi de carne pe care le-au valorificat la un magazin din Piaţa Centrală din Târgu Jiu. Aceştia au cumpărat sute de popi metalici telescopici pe care i-au vândut prin Craiova, dar şi un buldozer care a fost înstrăinat la Râmnicu-Vâlcea. De asemenea, uşi şi geamuri termopan de zeci de mii de lei au fost luate de cei trimişi acum în judecată şi vândute ulterior la preţuri mult mai mici. Banii au fost împărţiţi între Bucloiu şi prietenii săi, niciuna dintre firmele păgubite nereuşind să îşi recupereze prejudiciile cu care s-au ales în urma acestor afaceri. Crimbo Prod Carn SRL Zlatna, Vrabpim Consulting SRL Focşani, Sekin SRL Târnăveni, Laf Prod SRL Cluj, Efraim SRL Cluj, sunt părţile civile din acest nou dosar în care, teoretic, Bucloiu, ar trebui să dea socoteală în faţa legii.

Scăpat de arest preventiv la Curtea de Apel Craiova

În realitate, ţeparul de Gorj a avut legea de partea sa mai ales în toamna anului trecut, când judecătorii Curţii de Apel Craiova l-au lăsat liber, în ciuda cazierului său impresionant şi a înşelăciunilor pe care le-a comis în ultimul deceniu. Instanţa respectivă a devenit celebră prin cazul Gorbunov, Bucloiu neavând, până acum, faima acestuia, deşi la câte a făcut ar fi meritat o aşa notorietate, nu de altceva, dar să-l ştie patronii prin ţară şi să-l ocolească mult timp de aici încolo. Ca şi când ar fi avut în faţa lor o fecioară, magistraţii au respins cererea Parchetului Gorj de arestare preventivă, Bucloiu fiind lăsat atunci liber. Degeaba au mai încercat de atunci procurorii şi poliţiştii să îl mai agaţe pentru că acesta şi-a şters urmele şi dus a fost. Nici măcar la Parchet nu a mai venit pentru a i se prezenta materialul de urmărire penală.

Cazierul lui Bucloiu arată că prima ţeapă a fost dată în 13 noiembrie 1997, când Lamdro SA Drobeta Turnu Severin a fost păgubită cu pese 11.000 de lei şi pentru care acesta a primit o pedeapsă de 5 ani. Ulterior, Bucloiu a mai dat ţepe, primind o pedeapsă nedefinitivă din decembrie anul trecut de la Tribunalul Gorj de 10 ani şi şase luni. Ina Cris SRL Craiova, Muntenia SRL Tg Jiu, Protehnica SRL Craiova sau cele două firme din dosarul de acum sunt doar câteva din cele pe care anchetatorii le-au descoperit că erau folosite de gaşca lui Bucloiu pentru înşelarea partenerilor de afaceri. Un prejudiciu calculat la nivelul anului 2007, pentru ţepele din acel an, arăta o valoare de 440.000 de lei. Afin Leasing IFN SA Bucureşti a reclamat şi ea acum o ţeapă primită de la Bucloiu, procurorii nedetailând subiectul, fiind însă evident că vor mai avea de lucru cu acest personaj.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: