Bucurie la Evaluarea Naţională. „A fost neaşteptat de uşor!”

Fericire maximă luni în rândul absolvenţilor de şcoală gimnazială. Absolvenţii de clasa a VIII-a au susţinut prima probă a Evaluării Naţionale, cea la Limba şi Literatura Română. Copiii au părăsit exaltaţi sălile de examen, declarând că mai uşor de atât nici că se putea. Cu toate acestea, 77 de absolvenţi gorjeni nu s-au prezentat la prima probă a Evaluării Naţionale.

Un număr de 2.884 de absolvenţi de clasa a VIII-a au susţinut luni prima probă a Evaluării Naţionale, la Limba şi Literatura Română. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, s-au înregistrat un număr de 77 de absenţi la această probă, examenul desfăşurându-se în judeţul Gorj fără incidente. Subiectele din acest an i-a lăsat pe mulţi dintre elevi surprinşi, gradul lor de dificultate fiind extrem de scăzut, spun absolvenţii. S-a văzut asta încă de la primele ieşiri din sălile de examen, copiii fiind extrem de fericiţi, spre bucuria părinţilor care au umplut trotuarul din faţa Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” şi Şcolii Gimnaziale „Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu. „Au fost subiecte uşoare, cred că de mult n-a mai fost aşa uşor. Am avut de argumentat un text liric şi de realizat o compunere în care să povestim despre experienţa participării la o competiţie sportivă. Eu am ales să povestesc despre experienţa unei prietene la un maraton. Da, cred că o să iau o notă mare. Vreau să rămân în continuare în Tudor”, a declarat Alexandra Mălăianu, absolvent de clasa a VIII-a. Alţii spun că subiectul în care au avut de argumentat de ce poezia „Ploaia” de Magda Isanos aparţine genului liric, le-a cam dat bătăi de cap. „În general, subiectele au fost uşoare. Genul liric a fost mai greu, dar eu zic că am făcut. Sunt sigur că o să iau notă mare, suficient de mare cât să intru într-un liceu bun. Cred că o să optez pentru Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”, a spus Ionuţ Andrei, absolvent al Şcolii Gimnaziale „Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu.

Două persoane private de libertate au susţinut Evaluarea Naţională în Penitenciarul din Târgu Jiu.

PROBĂ

Elevii de clasa a VIII-a vor mai avea de înfruntat o singură probă, la Matematică, aceasta desfăşurându-se miercuri, 21 iunie. Afișarea primelor rezultate este programată în data de 26 iunie, până la ora 16.00.

Galerie foto




Vizualizări: 2,194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: