Bud e pariul lui Pustai! Va umple golul din atacul pandurilor?

Cristi Bud este atacantul în care pandurii îşi pun speranţele pentru retur. Ajuns la 28 de ani, fostul vârf de la CFR Cluj sau Gaz Metan Mediaş pare însă într-o evidentă scădere de formă. Pustai a mai lucrat cu el la Mediaş şi speră să-l transforme într-o maşină de goluri.

Pandurii au nevoie de oameni care să dea goluri în condiţiile în care Eric a plecat, iar Matulevicius e departe de a reveni pe teren. Bud e cea mai la îndemână soluţie pentru a „plomba” atacul.

Bud e pandur

Pustai va lucra din nou cu unul din foştii săi elevi de la Mediaş. După Eric şi Breeveld aduşi în vară pentru 400.000 de euro, gorjenii îl transferă acum şi pe Cristi Bud. Pentru atacantul de 28 de ani nu vor plăti însă nimic pentru că acesta şi-a reziliat luni angajamentul cu Gaz Metan. Bud vine astfel din postura de jucător liber de contract, iar totul va deveni oficial astăzi după ce comisiile Ligii vor ratifica despărţirea dintre Mediaş şi jucător, totul fiind doar o formalitate.

Pandurii aveau nevoie de un atacant în condiţiile în care principalii marcatori, Eric şi Matulevicius, lipsesc din diferite motive. Brazilianul pentru că s-a transferat la Al Ahli, iar lituanianul pentru că e încă în recuperare după o accidentare la genunchi. „Matulevicius nu e prezent la reunire, nu e o problemă medicală simplă, sperăm ca în stagiul doi să fie alături de colegi”, spunea Eugen Pîrvulescu înainte ca pista Bud să se concretizeze. Cazul lui Matulevicius este complicat, balticul putând rata chiar şi primele etape din retur.

5 – atacanţi au pandurii în lot: Shamsin, Rubio, Alex dos Santos, Matulevicius (în recuperare) şi Bud. Adrovic a plecat în Israel la Maccabi Petah Tikva, împrumut pentru 6 luni

Vor să-l revitalizeze

Bud e un nume cunoscut în fotbalul românesc. A jucat sub comanda lui Pustai la Mediaş între 2008 şi 2010 şi, după 32 de meciuri şi 11 goluri, a fost cumpărat de CFR Cluj pentru 500.000 de euro. Nu a rupt norii însă în Gruia. A marcat doar de 9 ori în 39 de partide, iar în 2011 s-a întors împrumut la Mediaş. A urmat cel mai groaznic moment al carierei, o accidentare urâtă la genunchi într-un meci cu Timişoara şi apoi 6 luni de chin şi recuperare. A revenit în cele din urmă pe gazon, dar nu a mai fost acelaşi atacant. După 9 meciuri fără gol marcat la Mediaş, CFR l-a trimis împrumut la Oradea în liga a doua. Asta şi la sfatul lui Pustai care îi sugerează acum acelaşi lucru şi lui Predescu, mijlocaş ce a suferit o accidentare similară cu cea a lui Bud. Nivelul scăzut al ligii a doua i-a permis lui Bud să dea 7 goluri în 10 meciuri pentru FC Bihor, dar revenirea în Liga 1 nu a fost de bun augur. CFR-ul i-a reziliat contractul în vară, iar Bud s-a întors la prima dragoste, Gaz Metan. Cifrele nu sunt de partea sa. A jucat în 10 meciuri de Liga 1, de 6 ori ca titular, şi nu a înscris decât un gol şi acela în eşecul cu 1-3 de la Giurgiu. În ultimele etape ale anului, Bud nu a mai prins nici lotul medieşenilor. Conform spuselor lui Ioan Horoba, preşedintele celor de la Mediaş, Bud a refuzat să se antreneze pe sintetic probabil din cauza suprafeţei dure aşa că nu a mai fost luat în calcul de antrenorul Cristi Dulca. Întrebarea care se pune acum este dacă va reuşi Pustai să-şi repună pe picioare fostul golgeter şi să-l aducă din nou la forma care îl ducea la CFR Cluj. Bud are 6 luni la dispoziţie să arate ce poate, adică perioada pentru care a semnat cu Pandurii.

26 – de goluri în 101 meciuri în Liga 1 are Bud pentru Mediaş şi CFR Cluj

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: