Ceaiul de usturoi, sănătate curată

Un ceai care ne oferă energie, dar care are și proprietăți antibacteriene este ceaiul de usturoi. Consumat încă din Grecia Antică, acest ceai a fost pe nedrept uitat. Așa cum deja știm, usturoiul este un antibiotic natural.

Ceaiul de usturoi este ideal și dacă vrem să slăbim. Este un ajutor excelent de detoxifiere care permite corpului să dizolve excesul de grăsimi din corp. Dacă ne obișnuim să îl bem în fiecare dimineață, o să ținem la distanță răceala.

Ceaiul de usturoi ajută la stimularea circulației sângelui, reduce colesterolul rău,dilată vasele de sânge și ajută la evitarea dezvoltării arteriosclerozei.

Ingrediente: un cățel de usturoi, 200 ml de apă, un pic de ghimbir ras, o lingură de suc de lămâie, o lingură de miere.

Mod de preparare: Se pune apa la fiert, iar usturoiul trebuie tăiat în bucăți foarte mici. Usturoiul tăiat și ghimbirul ras se pun în apa fierbinte și se lasă pe foc 15-20 de minute. După ce stingem focul, îl mai lăsăm să facă infuzie 10 minute. Ceaiul se strecoară în ceașcă, după care adăugăm o linguriță de suc de lămâie și o lingură de miere pentru a-l îndulci.
Se va evita consumul de ceai de usturoi de către persoanele care iau anticoagulante sau care sunt alergice la usturoi.

Vizualizări: 2,894

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: