Bugetul alocat pentru medicamente este insuficient

Bugetul alocat pentru medicamente în acest an este pe punctul de a se epuiza. Dacă nu se va aproba o rectificare bugetară pozitivă, începând cu a doua jumătate a luni septembrie farmaciile se vor afla în imposibilitatea de a mai elibera reţete gratuite şi compensate. Bugetul va ajunge numai pentru luna iulie şi august în condiţiile în care în această perioadă vânzările la medicamente au scăzut.
Începând din acest an Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj a renunţat la plafoanele acordate lunar farmaciilor din Gorj pentru eliberarea reţetelor gratuite şi compensate, pentru că acestea erau epuizate în primele zile ale fiecărei luni. În acest an a fost stabilit un buget care se pare că se va epuiza în prima parte a lunii septembrie. Preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj speră totuşi într-o rectificare bugetară pozitivă. Dacă acest lucru nu se va întâmpla farmaciile nu vor mai elibera reţete gratuite şi compensate din toamnă. „În lunile iulie şi augut ne vom descurca şi le vom depăşi foarte bine. Problema se pune din luna sptembrie, când bugetul se va epuiza. Sperăm totuşi într-o rectificare bugetară pozitivă ca să putem termina anul cu bine.”, a precizat Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj
Bugetul ajunge până în luna septembrie în condiţiile în care vânzările nu vor creşte în perioada următoare. Din experienţa anilor trecuţi pe perioada verii vânzările scad urmând să crească o dată cu venirea sezonului rece. „ De obicei vara scad vânzările. Noi am sesizat o diminuare a vânzărilor încă din lunile martie şi aprilie şi cu atât mai mult acum că este cald iar majoritatea gorjenilor sunt plecaţi în concedii. Ne aşteptăm să crescă vânzările din toamnă şi mai ales la iarnă când se va răci şi vremea şi vor apărea tot felul de afecţiuni. Asta s-a întâmplat şi în anii trecuţi.”, a declarat Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.
Din cauza datoriilor acumulate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate către farmacii, furnizorii au sistat aprovizionarea cu medicamente. Datoriile aferente lunii martie au fost deja achitate, iar până la sfârşitul acestei luni vor fi acoperite şi datoriile lunii aprilie. 


Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: