Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Bugetul CE Oltenia a trecut de guvern

Executivul a aprobat marţi, prin hotărâre de guvern, bugetul Complexului Energetic Oltenia pe 2018. Acesta este fundamentat pe o producţie de 15 TWh energie electrică şi 22,2 milioane tone cărbune. Compania îşi propune să încheie şi acest an pe profit, 70,2 milioane lei, mai mic decât anul trecut.

Proiectul de buget arată şi câţi bani vor merge în plus la salariile angajaţilor, dar creşterile datorate transferului contribuţiilor sunt amestecate cu cele datorate eficienţei, astfel că nu este foarte clar. „Nivelul cheltuielilor de natură salarială (…) prezintă o creştere cu 22,93%, faţă de nivelul aprobat al anului 2017, ca urmare a: - scăderii numărului mediu de salariaţi pentru anul 2018, de la 13.760 persoane la 13.165 persoane, respectiv cu 4,33%; – influenţei creşterii salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, cu suma de 10.129 mii lei; – (n.r. transferului contribuţiilor) cu suma de 122.213 mii lei; – influenţei sumelor reprezentând reîntregirea acestora pentru întreg anul 2018, determinate ca urmare a acordării unor creşteri salariale în anul 2017, cu suma de 8.410 mii lei; creşterea câştigului mediu brut pe salariat cu 7,73% cu respectarea prevederilor art. 9 alin. 3 din O.G. nr. 26/2013 privind întărirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori economici”, se arată în nota de fundamentare.

Bugetul CE Oltenia cuprinde şi sumele necesare acordării de plăţi compensatorii celor 200 de persoane care vor fi concediate colectiv la 1 iunie.

Vizualizări: 1,885

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: