Hărţuit sau umilit de un şef din CE Oltenia? Cine plăteşte!

Complexul Energetic Oltenia a scos la licitaţie contractul privind asigurarea de răspundere civilă profesională pentru membrii Directoratului şi ai Consiliului de Supraveghere. Valoarea estimată a poliţelor de asigurare este de 140.000 de lei, data limită de depunere a ofertelor fiind 4 mai. Asigurarea acoperă cazurile în care un salariat a fost hărţuit, umilit sau discriminat la locul de muncă.

Potrivit anunţului de licitaţie, asiguratorul va plăti către sau în numele asiguraţilor amenzi civile şi administrative. „Ofertele a căror sublimită este mai mică de 100.000 EUR vor fi respinse ca neconforme”, se arată în anunţ.

Asigurarea acoperă cererile de despăgubire îndreptate împotriva managerilor referitoare la: concediere sau încheiere nelegală a unui raport de muncă, inducerea în eroare, prin declaraţii false, a unui angajat în derularea raporturilor de muncă sau a unui aplicant, discriminarea la locul de muncă, hărţuirea la locul de muncă, umilirea, defăimarea ori invadarea vieţii private la locul de muncă, practici greşite utilizate la angajare, privarea pe nedrept de oportunităţi în carieră, angajare sau promovare, neglijenţă şi inegalitate în procesul de evaluare, defăimare. „Clauza este obligatorie”, arată CE Oltenia în anunţ. Opţională este clauza pentru ucidere din culpă de care ar putea fi acuzat un director sau un supraveghetor.

Asigurarea produce unele efecte şi după ce persoana asigurată îşi pierde funcţia. „Asigurătorul acordă perioadă de descoperire a daunelor nelimitată pentru persoanele asigurate anterior (care în perioada de asigurare au încetat să mai deţină o funcţie de conducere, numai pe motiv de vârstă, sănătate, demitere sau restructurare) pentru pierderi decurgând dintr-o solicitare de despăgubiri formulată pentru prima dată împotriva lor după data expirării perioadei de asigurare, pentru un act culpabil comis înainte ca persoana să fi încetat să deţină una din funcţiile care îi confereau calitatea de persoană asigurată, cu condiţia ca o astfel de persoană asigurată anterior să nu fie acoperită printr-o altă poliţă de răspundere manageriala contractată de Complexul Energetic Oltenia SA”, se arată în anunţul de licitaţie, şi această clauză fiind opţională.

Vizualizări: 5,048

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: