Bugetul comunei Mătăsari, aprobat. Lista de investiții!

Autoritățile locale din Mătăsari au aprobat, la finele lunii martie, bugetul comunei pentru anul 2017. Primarul Gheorghe Gașpăr are planuri mărețe pentru acest an. Și-a propus să realizeze o serie de investiții în toate satele comunei. Este vorba de lucrări pentru alimentarea cu apă, de introducere sau extindere a sistemului de canalizare și de asfaltare a unor străzi. Administrația locală și-a mai propus să realizeze un padoc, dar și să modernizeze sala de sport a Colegiului Tehnic din localitate.

Bugetul comunei Mătăsari a fost aprobat în ședința ordinară a Consiliului Local din data de 30 martie. O mulțime de obiective de investiții au fost cuprinse în acest buget. Primarul din Mătăsari speră să le finalizeze pe toate în acest an. „Ne-am propus pentru acest an o serie de investiții și vor fi duse la îndeplinire conform hotărârii Consiliului Local. Considerăm că sumele sunt acoperitoare pentru investițiile pe care le-am propus a fi realizate. Cred că sunt premise să le finalizăm anul acesta pe toate”, a declarat Gheorghe Gașpăr, primarul comunei Mătăsari.

Principalele investiţii

Autoritățile locale vor să reabiliteze și să extindă rețelele de canalizare din Mătăsari, să reabiliteze rețeaua de alimentare cu apă, să monteze instalații de alimentare cu apă la blocuri, pe casa scării. Mai vor să asfalteze străzile în zona Jilț, aici fiind vorba de turnarea de asfalt pe câteva sute de metri, după finalizarea lucrărilor la sistemele de apă și canal. Pe lista de investiţii se mai regăseşte asfaltarea anumitor tronsoane de drum din satul Croici, dar și anumite ulițe, fiind vorba de o extindere la limita cu unitatea minieră Jilț Sud. Autoritățile vorbesc și de un proiect pentru implementarea sistemului de canalizare în satul Brădet. Un astfel de proiect este și pentru satul Croici, unde se discută și despre realizarea rețelei de alimentare cu apă.

Autoritățile vor să reabiliteze și sala de sport a Colegiului Tehnic Mătăsari, dar și să achiziționeze o autoutilitară. Vor ca anul acesta să aibă și un adăpost de câini, lucrările demarând deja. Primarul Gaşpar mai are în plan extinderea rețelei de gaze la Valea Sălcii și în Mătăsari. O altă investiție se referă la reabilitarea șanțurilor și podețelor în Satul Nou din Mătăsari. 

Autoritățile locale din Mătăsari alocă bani şi bisericilor. Astfel, în bugetul pe acest an au fost prinse lucrări pentru reabilitarea picturii la biserica Brădet, dar și la lăcașul de cult din satul Croici. Un alt proiect face referire la demolarea blocurilor nelocuite din localitate. În acest sens încearcă să obțină fonduri de la Ministerului Mediului, astfel încât să schimbe aspectul centrului comunei.

Galerie foto


Vizualizări: 1,664

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: