Au ars gazul de pomană! Cât de mult „au muncit” aleşii judeţului!

Aleşii judeţeni nu s-au spetit cu munca, în anul 2016, asta dacă trecem în revistă rapoartele de (in)activitate pe care le-au completat aproape la indigo. Consilierii județeni pare că au folosit același tip de formular și din „raport“ reiese că participarea la şedinţe este principala lor activitate! Şi pentru asta încasează în jur de 8-900 de lei pe lună!

Doar 14 din cei 33 de consilieri județeni au depus raportul pe anul 2016. În câteva pagini standard, pe care le-au completat toți cam cu aceleași informații. La unison, aleşii spun că au participat la ședințe și că au avut întâlniri și audiențe în județ. În realitate este vorba despre întâlniri de partid, pe care le-au avut cu membrii, dar pe care le-au trecut în raportul de activitate. Se remarcă raportul directorului din minerit, consilierul PMP Gheorghe Leșu Davițoiu. El susține că a cerut audit la Parcul Industrial Sadu pentru „a vedea situația care există“, la Întreprinderea de Drumui și Poduri „pentru a afla motivul insolvenței“ și la Protecția Copilului. Davițoiu mai afirmă că a avut întâlniri și cu investitori, dar și oameni de afaceri.

Audiențe pe Facebook

Cel mai sincer raport este al lui Ion Coană. Consilierul PSRo pare să fi fost singurul care a înțeles că audiențele nu sunt întâlnirile cu membrii de partid în localitățile de care răspunzi, și a declarat că nu a avut. În plus, el a pus NU la mai multe categorii din formularul-raport.

Consilierul ALDE Marius Borcan scrie la căsuța cu întâlnirile cu cetățenii că „ori de câte ori am avut ocazia, am dezbătut cu cetățenii problemele cu care se confruntă“. Nou intrat în Consiliul Județean, Ionuț Drăgoi de la PSD își trece la activitatea din teritoriu „participarea la comemorarea eroilor Revoluției din decembrie 1989“, eveniment ce a avut loc în Piața Prefecturii. De asemenea, fostul primar din Motru, Dorin Hanu, actual consilier, a scris în dreptul căsuței „activitate în teritoriu” - permanent. Un alt consilier, Gabriel Gîrjoabă, de la PMP Gorj, notează că are audiențe zilnic, prin intermediul rețelelor de socializare!

Este evident că mulţi dintre ei doar ridică mâna la vot şi fac act de prezenţă pentru a-şi încasa indemnizaţia, nefiind vorba de proiecte iniţiate menite a schimba în bine viaţa gorjenilor...

Vizualizări: 1,986

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: