Buletinele de vot ajung sâmbătă la Turburea!

Pregătirile pentru alegerile de duminică au intrat în linie dreaptă. Buletinele de vot au fost tipărite şi se află acum sub pază la sediul Prefecturii Gorj. Subprefectul Marcel Romanescu spune că ştampilele şi buletinele de vot vor ajunge sâmbată la Turburea. Duminică peste 3.500 de locuitori din comuna Turburea sunt aşteptaţi la urne. Buletinele de vot au fost tipărite, dar nu au ajuns în localitate pentru că autorităţile locale au informat Prefectura că nu pot pot asigura paza buletinelor de vot. „În momentul de faţă avem tipărite 4.000 de buletine de vot. Acestea au fost tipărite la o tipografie din judeţul Gorj. Am tipărit 4.000 de buletine pentru că legea ne impune să tipărim cu 10% mai mult decât cetăţenii cu drept de vot. Buletinele se află la sediul Prefecturii şi sunt păzite non-stop. Le-am ţinut în condiţii de siguranţă de pe data de 18 august şi le vom da sâmbătă reprezentanţilor biroului de circumscripţie Turburea. Am ţinut cont de cerera autorităţilor din Turburea, care ne-au adus la cunoştiinţă că Poliţia nu are posibilitatea să asigure paza buletinelor de vot şi nici Primăria nu poate să angajeze o persoană care să se ocupe de aceste buletine”, a declarat subprefectul Marcel Romanescu.  
 Sâmbătă de dimineaţă buletinele de vot vor fi transportate sub pază în Turburea şi împărţite de preşedintele Biroului Electoral de Circumscriţie la preşedinţii secţiilor de votare. „Am hotărât ca sâmbătă la ora 10.00 buletinele de vot să fie ridicate de preşedintele circumscripţiei electorale Turburea şi de viceprimarul localităţii. Aceştia vor ridica buletinele şi, sub pază, vor fi transportate în Turburea, iar sâmbătă la ora 18.00 preşedintele de circumscripţie le va înmâna preşedinţiilor de secţii de votare. Aici paza va fi asigurată de jandarmi sau poliţie”, a adăugat Romanescu. 
 Pentru scrutinul de duminică au fost confecţionate 25 de ştamplie de vot şi autocolante. „Sâmbătă, cred că la aceiaşi oră cu buletinele de vot, vor fi înmânate reprezentantului circumscripţiei electorale”, a mai spus Romanescu. 
Democrat-liberalul Ion Bârcă, liberala Daniela Ursulescu, pesedistul Teodor Iloiu, conservatorul Dinică Bălăreţu, peremistul Ovidiu Marcoci şi candidatul PNG, Dumitru Coman vor să devină primar. Postul de edil al localităţii a rămas liber în urmă cu câteva luni, după ce Daniel Ursulescu şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier. 


Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: