Fiul liberalului Orzan ar trebui să revină în Corpul de Control al Guvernului

Chiar dacă până acum nu s-a prea vorbit mai deloc despre Mihai Claudiu Orzan, fiul fostului vicepreşedinte al PNL Gorj, Gheorghe Orzan, de ieri e oficial faptul că acesta a câştigat procesul prin care contesta disponibilizarea sa din cadrul Corpului de Control al Guvernului. Puţini gorjeni au ştiut că un conjudeţean de-al lor a activat într-o asemenea instituţie condusă, pentru cine mai ţine minte, de Emanoil Neguţ, şi el fost vicepreşedinte al PNL Gorj până anul trecut. Mihai Orzan a fost dat afară la începutul anului alături de alţi peste 60 de inspectori, pe considerentul că provine din fosta echipă a lui Călin Popescu Tăriceanu. El a contestat în instanţă decizia respectivă şi acum a intrat în posesia hotărârii prin care Guvernul este obligat să-l reangajeze. Gheorghe Orzan spune că fiul său ar trebui repus pe funcţie în 45 de zile, în caz contrar Guvernul va fi pus în situaţia de a nu respecta o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă. 
 "Fiul meu a parcurs toate etapele procedurale şi, pentru că nu a fost dat afară legal, evident că a avut câştig de cauză. A avut ca avocat pe Alina Gorghiu, care este deputat PNL, iar acum a primit hotărârea prin care i se aduce la cunoştinţă că Secretariatul General al Guvernului trebuie să îl reangajeze în 45 de zile. De altfel, nici nu avea pentru ce motiv să fie dat afară pentru că în cei peste doi ani în care a fost ca inspector la Corpul de Control nu a avut nicio problemă, şi-a achitat toate sarcinile de serviciu, iar desfacerea contractului de muncă s-a realizat în baza acelei hotărâri a Guvernului Boc pe care până şi Curtea Constituţională a declarat-o neconstituţională. Eu cred că toţi cei 60 de colegi ai lui vor fi repuşi în funcţii din simplul fapt că li s-a făcut o mare nedreptate", spune Orzan Senior.
 Fostul vicepreşedinte al PNL Gorj declară că Mihai Orzan nu este membru al vreunui partid politic, înainte de a deveni inspector în Corpul de Control al Guvernului fiind înscris în PNL, dar fără a se implica în activităţi politice. Juniorul fostului vicepreşedinte al liberalilor gorjeni nu este singurul care are probleme de acest gen, recent şi fiul liderului organizaţiei, Dan Ilie Morega, rămânând fără loc de muncă la Hidroelectrica. Dragoş Morega era director de dezvoltare, el fiind zburat de pe post pentru ca funcţia să-i revină, pentru scurt timp, e drept, social-democratului Andrei Maioreanu, deputatul Morega promiţând atunci că va răzbuna schimbarea respectivă, până acum neexistând semne care să dea de înţeles că acest lucru s-ar şi întâmpla.
 


Vizualizări: 420

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: