Bunica Sofia, sărbătorită de 8 martie la grădiniță

A fost o atmosferă de sărbătoare la grădinița din satul Leurda, din municipiul Motru. Sofia Chițoran, bătrâna care a impresionat o țară întreaga cu puterea ei de muncă și cu voința ei, a fost sărbătorită de copii. De 8 martie, cei mici i-au adus flori și ciocolată. I-au desenat felicitări și i-au cântat.

Chiar dacă urările au venit cu o zi întârziere, bunica Sofia nu se aștepta la așa surpriză și copiii i-au umplut inima de bucurie. I-au cântat, i-au desenat felicitări și i-au adus flori. „Sunt bucuroasă. Nu mă așteptam. Am primit flori, ciocolată, copiii mi-au cântat, au făcut felicitări. Le mulțumesc tuturor! Nu renunț la copii cât oi trăi. Acum e mai greu, iarna. Mă trezesc la ora 5 în fiecare dimineață, vin să fac focul, să fie cald pentru copii. Fac și eu ce pot, ca să fie curățenie. Cât oi mai avea putere, tot aici mă găsiți”, a mărturisit bunicuța Sofia.

Cadouri au venit și din partea edilului din Motru. „Suntem mândri de bunicuța noastră, suntem mândri că o avem în comunitate și profit de orice ocazie să trec pe la dumneaei. Știu că nu vine aici pentru bani, pentru că sunt câteva sute de lei, ci pentru faptul că este încântată de meseria ei, de munca ei și, la 84 de ani, iubește atât de mult copiii, că nu îi vine să se despartă de ei”, a spus primarul din Motru, Gigel Jianu.

De la 5 dimineața, tanti Sofia pleacă, în fiecare zi, spre grădiniță. Face focul și se asigură ca totl să fie curat când ajung copiii. Pentru că, în weekend, grădinița a fost dezinfectată, tanti Sofia a avut mai mult de lucru. A avut de spălat tot mobilierul și toate jucăriile copiilor. Câteva mămici au rămas să o ajute împreună cu educatoarea.

La 84 de ani, Sofia Chițoran este cel mai în vârstă angajat din sistemul de învățământ. Are contract pe sfert de normă, dar dragostea pe copii este înaintea banilor puțini pe care îi primește ca femeie de serviciu la grădiniță. Lucrează la Leurda de 41 de ani. 

Vizualizări: 2,507

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: