Bunicul care a scăpat de Covid, sărbătorit de prieteni

Teodor Popescu, bunicul care a jucat hora de mână în curtea Spitalului din Târgu Cărbunești, după ce a aflat că a scăpat de coronavirus, a împlinit frumoasa vârstă de 61 de ani, luni. La aproximativ 4 luni de la vindecare, i-am făcut și noi o vizită. L-am găsit pe domnul Teodor cu zâmbetul pe buze și bucuros că a apucat să își mai sărbătorească ziua de naștere, ținând cont de chinurile prin care acesta a trecut.

Cu lacrimi în ochi, însă nu de tristețe, ci de bucurie, gorjeanul spune că și-a sărbătorit ziua de naștere duminică după-amiază, fiind alături de câțiva prieteni dragi sufletului său. Bărbatul locuiește împreună cu o nepoată, iar acesta este singurul ei ajutor.

 ”Am petrecut cu mai mulți prieteni, a venit și preotul din sat. Am făcut grătar, am primit cadou un tort. Totul a fost frumos. M-am bucurat că au venit, am petrecut până seara târziu. Locuiesc cu nepoata mea, o iubesc ca pe ochii mei din cap”, ne-a spus Teodor Popescu.

Acesta a povestit și despre clipele de coșmar prin care a trecut în primele zile de la infectare: ”A fost crunt. Aveam frisoane, dureri îngrozitoare în gât. Parcă aveam un mărăcine. Nu puteam să beau nici apă. Stăteam în spital și mă țineam cu mâna de pat și tremuram de frig, dar de la frisoane. Credeam că nu mai scap cu viață, mă gândeam că nu mai apuc să îmi văd copiii. Am stat în spital peste 30 de zile, iar după mai multe teste, ultimele au fost negative. Nepoata mea a fost externată prima, îmi făceam griji pentru ea, tocmai pentru faptul că eu încă în spital, iar ea era singură acasă”, a mai spus bărbatul.

De bucurie că a fost externat, Teodor a încins o horă pe cinste în curtea spitalului: ”Am pornit cu muzica de pe telefon direct din salon. Dansam pe hol, iar apoi am ieșit în curtea spitalului. Medicii se uitau uimiți la mine, ba îmi ziceau să am grijă să nu mi se facă rău. Așa am simțit eu să reacționez în acel moment. Mi-am propus că dacă scap cu bine, asta am să fac, o să dansez”, a mai Popescu.

La finalul interviului, gorjeanul a ținut să transmită mii de mulțumiri cadrelor medicale, dar și un mesaje celor sceptici: ”Cadrele medicale au fost de milioane, s-au comportat exemplar. Mi-au cumpărat tot ce aveam nevoie. Le mulțumesc pentru asta. Celor care nu cred în acest virus le spun că rămână sceptici și să dea Dumnezeu să nu se întâlnească cu virusul”, a mai afirmat acesta.

Bărbatul credea că o să fie marginalizat, dar a fost primit în sat foarte bine. Acesta spune că merge la cumpărături, însă își ia toate măsurile de precauție.

Vizualizări: 2,137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: