Bunoaica merge la București, Tomescu prin cariere

Liderii de sindicat care au organizat protestul de șase luni prin care au obținut legea pensionării la 52 de ani a minerilor și energeticienilor sunt nevoiți să o ia de la capăt.

Asta după ce casele de pensii au explicat că ar mai fi nevoie de o completare la lege pentru asimilarea ultimilor 25 de ani lucrați în condiții speciale, completare pe care liderii de sindicat speră să o poată obține prin ordonanță de urgență.

Nicu Bunoaica a spus că va merge la parlament pentru a discuta cu toți liderii politici și speră să fie primit și de premierul Florin Cîțu. Din 20 septembrie vor fi reluate protestele la Târgu Jiu, iar de această dată Bunoaica speră să vadă mii de oameni în piață în fiecare zi.

Un alt lider al protestatarilor, Manu Tomescu, merge prin carierele miniere, pentru a mobiliza salariații să lupte pentru drepturilor lor. După ce, vineri, a fost la Cariera Roşia, Manu Tomescu, vicepreşedintele Sindicatului Energia Rovinari, şi-a continuat, luni, periplul prin carierele miniere ale CE Oltenia.

“Azi am fost la colegii din carierea minieră Tismana 2, continuând campania de informare și conștientizare în ceea ce privește beneficiile legii 197/2021, dar și despre ABUZUL Guvernului României prin Ministerul Muncii și a Casei Naționale de Pensii, de a refuza să pună în aplicare această lege. Vă mărturisesc că m-am bucurat să văd că oamenii înțeleg cât este de importantă aplicarea acestei legi și că sunt nerăbdători să începem cât mai repede acțiunile de protest. În zilele următoare vom continua această campanie în care vom avea întâlniri și discuții cu alți colegi, mineri și energeticieni din alte subunități, având pentru ei același mesaj de UNITATE, de LUPTĂ și DETERMINARE pentru RESPECTAREA, RECUNOAȘTEREA și APLICAREA legii 197/2021” transmite Tomescu.

Vizualizări: 3,235

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: