Sindicalist CE Oltenia: Este o bătaie de joc, ne-au atras în capcane

Minerii și energeticienii par să nu fie tocmai liniștiți după votarea legii care le permite să iasă la pensie mai devreme. După discuția liderilor de sindicat cu ministrul Muncii, Raluca Turcan, veștile nu îi bucură. Ministrul a transmis că ar fi nevoie de o ordonanță de guvern pentru ca legea să fie aplicată, în sensul recunoașterii retroactive a grupei de muncă.

Liderul de sindicat din cadrul CE Oltenia, Manu Tomescu, spune că le-au fost puse tot felul de capcane. ”Ne-au atras în tot felul de capcane. Noi am cerut să fim încadrați pe legea pensiilor, așa cum sunt alte categorii profesională. Noi considerăm că munca noastră este grea și vrem reducerea vârstei de pensionare. Și colegi de-ai mei au căzut în capcane. Mesajul protestului din Piața Prefecturii a fost unul clar. Noi am protestat pentru un drept, nu noi am făcut legea. O parte din politicieni citesc acum legea invers sau ne spun că lipsește o pagină, cam așa stau lucrurile”, a spus Manu Tomescu, la Radio Infinit.

Sindicalistul este de părere că se vrea închiderea Complexului Energetic Oltenia, odată cu tergiversarea aplicării acestei legi. ”Lucrurile sunt clare din punctul meu de vedere. Vor să ne închidă. Acum este clar pentru toată lumea că această lege ar fi salvat locurile de muncă din CEO. I-a încurcat această lege, de aceea nu vor să o aplice pentru că vor să ne închidă. Această lege trimitea oamenii la pensie, iar angajatorul era obligat ca în locul celor pensionați să angajeze forță de muncă. Timpul trece, iar lucrurile vor fi clare. Minerii au înțeles că o frază lipsă îi împiedică să iasă la pensie”, a mai spus Tomescu.

Manu Tomescu mai declară faptul că va fi sesizat și avocatul poporului, asta după ce va strânge cel puțin 20 de dosare de pensionare respinse. ”Este o bătaie de joc. Am vorbit noi cei de la Sindicatul Energia Rovinari să facem demersuri, tocmai pentru a strânge 20-30 de dosare de la cei care și le-au depus și vor fi respinse și să mergem la avocatul poporului. Trebuie să facem ceva. Eu am făcut apel și la sindicate. Probabil vom mai face și proteste, dar pe lângă ele trebuie să arătăm că se face un abuz”, a mai declarat sindicalistul.

Vizualizări: 5,109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: