Termocentralele din Dolj, producție zero

Complexul Energetic Oltenia avea pornite luni doar patru grupuri energetice, adică trei la termocentrala Rovinari și unul la termocentrala Turceni.

Termocentralele Ișalnița și Craiova II erau complet oprite.

CE Oltenia intra astfel în sistemul energetic național cu peste o mie de MWh.

Compania rar a avut pornite mai mult de șase grupuri energetice, indiferent cât de mare ar fi fost cererea de energie, motivul fiind acela că nu are destul cărbune.

Nici când prețul pe MW a trecut de o mie de lei, nu au putut fi pornite mai multe grupuri. Cu toate acestea, deputatul de Gorj Dan Vîlceanu, de câteva săptămâni ministru al Finanțelor, a spus luni că societatea CE Oltenia ar putea încheia acest an pe profit.

Dat fiind faptul că în ultimii ani a avut pierderi de sute de milioane de euro, ceea de spune Dan Vîlceanu este doar o poveste. CE Oltenia vinde cea mai mare parte a energiei produse în baza unor contracte bilaterale în care prețurile sunt sub costuri, iar cantitatea pe care o vinde pe Piața Zilei Următoare, acolo unde au fost prețurile mari, este mult prea mică pentru a fi măcar șanse teoretice de a se încheia anul cu profit. (A.A.)

Galerie foto


Vizualizări: 2,992

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: