Bunoaica: Suntem blocați în noroi, ei spun că avem autostrăzi în carieră

Președintele Sindicatului Solidaritatea de la Cariera Lupoaia, Nicu Bunoaica, le cere demisia șefilor companiei, care dezinformează în legătură cu condițiile de muncă din minerit. Unii directori au susținut că sunt drumuri de acces în carieră pentru mineri, dar Bunoaica a prezentat imagini din care rezultă că și utilajele se blochează în noroi.

Primul vizat de acuzațiile lui Bunoaica este Constantin Lăzăroiu, șeful Serviciului Salarizare din cadrul Direcției Miniere, care spunea zilele trecute la un post de televiziune că salariații fac fotografii în nămol pentru imagine. „Salariatul din cadrul Carierei Lupoaia mergea prin mijlocul bălții. Deci asta era pentru impact și pentru imagine”, a fost afirmația lui Lăzăroiu de la Tele 3.

Lăzăroiu spunea că era drum de acces pe lângă circuitul de benzi, deși minerii care lucrează acolo știu bine că nu este așa. „Apar zilnic poze din cariere. Problema acestei imagini nu creează un climat corespunzător asupra societății. Din păcate, sunt puse într-un anumit context. Ultima imagine care a apărut în mass-media era din Cariera Lupoaia. Dacă vă uitați și dumneavoastră, lângă excavator, avea o acumulare de apă, dar pe lângă circuitul de benzi aferent excavatorului se putea circula”, a spus Constantin Lăzăroiu, afirmație care i-a scos din sărite pe mineri.

Bunoaica este de părere că Lăzăroiu și nu numai trebuie să demisioneze pentru astfel de dezinformări. “Mă supără ieșirea dânsului în presă, să ne explice nouă că avem drum de acces pe lângă bandă, autostrăzi. Oamenii ăștia să își vadă de treaba lor”, a spus Bunoaica. Liderul sindical a spus că minerii înoată în noroaie. “Să lase gura mai mică, pentru că vorbesc numai prostii. Avem mașini împotmolite, să vină domnul Lăzăroiu în carieră să vadă”, a mai spus Bunoaica, adăugând că este momentul să-și dea demisia și să nu mai vorbească despre condițiile de muncă, dacă nu le cunoaște.

Vizualizări: 5,167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: