Încă 16 localităţi încep cadastrarea gratuită. Mii de beneficiari!

Mai multe localităţi din Gorj vor începe lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor, pe sectoare cadastrale. Este vorba despre 16 comune: Aninoasa, Bălănești, Fărcășești, Negomir, Prigoria, Samarinești, Stejari, Bengeşti-Ciocadia, Crușeț, Dănciulești, Licurici, Peștișani, Runcu, Telești, Turburea și Vladimir.

Ordinele pentru începerea acestor lucrări de cadastrare în Gorj au fost date în ianuarie şi februarie 2019.

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară este instituţia responsabilă pentru implementarea Programului naţional de cadastru şi carte funciară, prin care sunt înregistrate gratuit imobilele în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară, se realizează planul cadastral al imobilelor şi se deschid cărţi funciare la nivelul tuturor unităţilor administrativ-teritoriale.

Până acum, aproape 13.000 de cărți funciare au fost eliberate, gratuit, pentru proprietarii de imobile din județul Gorj.

În prezent, din totalul de 70 de UAT-uri din județul Gorj, două (Bustuchin și Țînțăreni) sunt cadastrate în proporţie de sută la sută, iar în alte 55 se desfăşoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

Vizualizări: 6,824

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: