Bunoaica vrea măsurătorile făcute în cariere: Voi face contraexpertiză

Sindicalistul Nicu Bunoaica vrea să vadă scris negru pe alb cât de grele sunt condiţiile de muncă în minerit. A cerut conducerii Complexului Energetic Oltenia să-i spună cum arată ultimele măsurători ale noxelor din cariere. Hârtia va ajunge pe masa celor de la Blocul Naţional Sindical care au promis sprijin pentru ca salariaţii companiei energetice din Gorj să nu rămână fără grupa de muncă de la începutul anului viitor.

Liderul Sindicatului Solidaritatea, Nicu Bunoaica, a explicat că nu are încredere în măsurătorile pe care le va primi de la oficialii CEO pentru că nu ar fi fost realizate în condiţii reale de muncă. „Eu am trimis o adresă către conducerea Carierei Lupoaia, către conducerea Complexului Energetic Oltenia şi le-am solicitat să ne spună care sunt măsurătorile privind noxele care au fost făcute în această carieră. Noi vom trimite aceste măsurători la Blocul Naţional Sindical pentru a le fi de folos ca grupa de muncă a oamenilor să nu se piardă. Am vrut să văd măsurătorile de la Lupoaia, pentru că liderii de sindicat sunt oameni corupţi. Au oprit concasarea, nu mai mergeau anumite excavatoare atunci când au făcut ei măsurătorile”, a acuzat Bunoaica.

Sindicalistul s-a declarat dezamăgit şi de îmbunătăţirile cu care s-ar fi lăudat Sorin Boza în faţa celor de la Ministerul Energiei. În realitate, totul ar fi la fel în cariere: „Sunt supărat şi pe declaraţia conducerii CEO care trimite către Ministerul Energiei că a îmbunătăţit condiţiile de muncă în cariere. Unde? La birouri? Ei n-au făcut nimic! Liderii de sindicat aşteaptă reductoare, motoare. La ce cariere au modificat? Poate în Iugoslavia! Noi muncim tot cu reductoare poloneze vechi pe care le cârpim toată ziua. Sudăm axe, facem improvizaţii ca să putem munci, să dăm cărbunele. Pe noi nu ne mai prostesc! Degeaba îşi încearcă norocul să ne taie drepturi, să facă economii. Nu văd acele firma fantomă care sug banii companiei? Excavatoarele sunt toate cap în cap!”.

 

„Vom opri munca”

În cazul în care angajaţii producătorului de energie rămân fără grupă de muncă, Nicu Bunoaica a readus în discuţie un protest extrem. Susţine că va opri lucrul. „Împreună cu 7000 de mineri nu vom ceda grupa de muncă. Vom  opri munca! Nu vom mai da niciun bulgăraş de cărbune. Toţi circarii, maneliştii şi trompetiştii să aibă grupă de muncă şi noi să avem condiţii normale. Noi vrem ca oraşele noastre să existe. Să nu rămână părăsite! Eu mă voi lupta şi sper să fie solidari toţi minerii din CEO. Până la urmă, va urma şi un gest extrem, că nu se mai poate. În plus, voi face o contraexpertiză la măsurătorile pe care mi le va comunica compania. Voi plăti oameni să facă aceste măsurători. ITM e pe mână cu administraţia. Sunt toţi pe mână”, a încheiat Bunoaica.

Vizualizări: 2,054

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: