Bunurile unei afaceri cu bani europeni, scoase la vânzare

Finanţele Publice Gorj scot la licitaţie aproape orice pentru a-şi recupera banii datoraţi. Pentru sume modice se pot cumpăra scaune, cabane de lemn, hale de producţie, motocompresoare, mese de plastic, tractoare, lăzi frigorifice, ce au aparţinut firmelor executate. La finale acestei luni cele mai multe bunuri scoase la licitaţie aparţin firmei SC Egirofarm SRL, care în urmă cu un an sau doi a înfiinţat o fermă de producere a ciupercilor în comuna Arcani.

Bunurile unei firme care în urmă cu câţiva ani a dezvoltat o ciupercărie cu fonduri europene în satul Stroieşti, comuna Arcani, sunt scoase la finalul acestei luni la licitaţie. Mai exact, în anul 2007 firma SC Egirofarm SRL din Arcani, a câştigat prin programul Sapard fonduri structurale în valoare de 351.038 lei pentru creşterea ciupercilor. Afacerea însă nu a rezistat în timp din cauza datoriilor acumulate, motiv pentru care firma şi-a cerut falimentul.

Primarul din Arcani, Vasile Popescu, spune că a auzit despre situaţia în care a intrat respectiva firmă. „Era vorba despre o afacere realizată împreună cu un italian. Au construit în Stroieşti solarii, nişte anexe agricole, însă după prima serie de ciuperci firma a şi dat faliment. Nu le-a mers producţia”, spune primarul Vasile Popescu. Aşa că la ora actuală sediul administrativ al societăţii, în suprafaţă de 441 mp este scos la vânzare pentru aproape 30.000 lei, pentru hala de producţie 1 preţul de pornire a fost estimat la 11.893 lei, hala de producţie 2 ajunge la aproape 12.000 lei, iar împrejmuire exterioară ajunge la 3.673 lei.

Cântare şi maşini, la preţuri convenabile

Însă obiectele vândute pentru recuperarea banilor nu se opresc însă aici. Dacia unei firme este scoasă la vânzare pentru 8.800 lei, un motocompresor costă 16.700 lei, iar un aspirator poate fi cumpărat pentru doar 937 lei. Finanţele Publice organizează licitaţie chiar şi pentru un cântar care are o valoare de 150 lei, pentru nişte rafturi metalice sau pentru o tejghea de pal.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: