Un elev gorjean, la Olimpiada de ştiinţe din Africa de Sud

Doi elevi ai Şcolii Generale „Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu s-au întors cu premii de la Olimpiada de Ştiinţe pentru Juniori, ce s-a desfăşurat în această vară la Târgu Mureş. Pentru că s-a clasat în primii 15 pe ţară, unul dintre elevii gorjeni a fost selectat în lotul naţional lărgit, acesta având şanse să participe la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori, ce va avea loc în luna decembrie în Africa de Sud. Elevul Călugăru este elevul care a luat 10 pe linie la Evaluarea Naţională.

Nici în vacanţa de vară cei mai buni dintre elevii gorjeni nu au stat departe de carte. Dumitru Călugăru, proaspăt absolvent al Şcolii Generale „Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu, şi Adrian Mihai Radu, elev în clasa a VIII-a în cadrul aceleiaşi unităţi de învăţământ, au concurat în perioada 31 iulie - 4 august cu peste 130 de elevi din toată ţara la Olimpiada de Ştiinţe pentru Juniori, ce s-a desfăşurat la Târgu Mureş. În urma probelor teoretice şi practice susţinute la fizică, biologie şi chimie, Dumitru Călugăru s-a clasat pe locul zece pe ţară, performanţă pentru care a fost selectat în lotul naţional lărgit, iar Adrian Mihai Radu, cunoscut şi el pentru rezultatele obţinute pe plan naţional şi judeţean la olimpiade şi concursuri, s-a clasat pe un binemeritat loc XVIII.

Dumitru Călugăru, în cursă pentru Africa de Sud

Pentru rezultatul obţinut, Dumitru Călugăru a fost selectat în lotul naţional lărgit, care este alcătuit din primii 15 clasaţi la Olimpiada de Ştiinţe pentru Juniori. Dintre aceştia vor fi aleşi şi cei şase elevi, care vor forma echipa României, care va fi prezentă în luna decembrie a acestui an în Africa de Sud, la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori. Astfel, în perioada septembrie-octombrie, elevul Dumitru Călugăru, care a fost admis la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, se va pregăti intens la cursurile speciale din Bucureşti. Pentru a ajunge în echipa naţională, ce va reprezenta România în Africa de Sud, acesta va trebui să treacă de probele de baraj şi să se claseze între primii şase elevi.

PROFESORI

La Şcoala Generală „Constantin Săvoiu” Dumitru Călugăru a fost pregătit la biologie de profesoara Nicoleta Negrea, iar la fizică şi chimie de profesoara Ileana Popescu. De asemenea, elevul Adrian Radu a fost pregătit la biologie tot de profesoara Nicoleta Negrea, iar la fizică şi chimie de Ana Maria Pătrăşcoiu.

Galerie foto


Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: