Fost șef din CE Oltenia: Mă doare capul de atâta inconsecvență

Gabriel Dumitrașcu, fost supraveghetor al Complexului Energetic Oltenia, a comentat situația actuală de la companie, unde sunt promise noi grupuri pe gaze, deși pe cele de la Chișcani nu le-a pornit niciodată.

"Dupa ce a renunțat acum doi ani la grupul pe gaze de la Brăila, retehnologizat si al doilea ca performante dupa cel de la Brazi si pe care-l obținuse aproape gratis, CEO si-a propus sa realizeze grupuri noi pe gaz in urma unor investitii de 1,4 miliarde euro. Pe mine ma doare capul de atâta inconsecventa, pe ei NU! Cine plateste?", a scris Dumitrașcu pe o pagină de socializare.

CE Oltenia a preluat în 2013 cele două grupuri pe gaze ale termocentralei din Brăila, dar acestea nu au funcționat nici o oră, pentru că mai sunt necesare unele investiții. 

Grupurile pe gaze de la Chișcani nu au funcționat niciodată, deși salariații au fost plătiți timp de șapte ani, plus cheltuielile cu paza și conservarea. Potrivit unor experți, blocul energetic nr. 1 are autorizație de mediu valabilă până în 2025, dar celălalt are nevoie de investiții de 45 de milioane de euro.

Din 2013 până acum, compania a avut doar de pierdut. A șters datorii de 28,7 milioane de lei ale Electrocentrale Galați, de la care a preluat grupurile, plătind în plus 8,1 milioane. În cele trei luni din 2013 ulterioare preluării și în 2014 a avut pierderi de 18 milioane de lei, iar pierderile au continuat și în anii următori. (A.A.)

Galerie foto


Vizualizări: 3,119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: