Prefect: Nu-mi doresc să suspend activități

Situația privind numărul tot mai mare al persoanelor care se infectează cu noul coronavirus îl face pe prefectul de Gorj, Cosmin Pistol, să tragă din nou un semnal de alarmă. Trimisul guvernului în teritoriu spune că nu vrea să fie nevoit să închidă restaurantele.

Pistol spune că nici în spitale nu mai sunt locuri libere, ceea ce înseamnă că situația nu este una tocmai bună. Acesta a dat garanții că unitățile medicale nu vor rămâne fără paturi libere, dar speră ca cetățenii să înțeleagă și să respecte regulile impuse.

”Locurile în spitale, mai ales în zona de pozitivi, sunt în scădere. Nu vom rămâne fără paturi libere în unitățile spitalicești. Ne-am gândit și la această situație, avem rezervate în toate spitalele în jur de 200 de locuri. Am mers mereu pe prevenție, se fac periodic controale. Oamenii trebuie să știe că este esențială purtarea măștii de protecție”, a spus prefectul Pistol.

O rugăminte a prefectului merge și către administratorii din domeniul HORECA, afirmând că nu se dorește închiderea afacerilor: ”Îi rog pe agenții economici să respecte toate regulile, dar și administrații din HORECA să se implice. Sincer, nu-mi doresc să suspend activități. Indicele de infectare este în creștere și de aceea fac apel către toți cetățenii, trebuie să ne implicăm cu toții”, a mai afirmat Pistol.

Indicele de infectare la Târgu Jiu a ajuns în doar o singură săptămâna ,de la 0,95 la 1,09.

Vizualizări: 2,134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: