Burlan şi Ciorecan, liberi. Ancheta se extinde la Pandurii!

Daniel Burlan, fostul director SNLO, şi Alexandru Ciorecan, administrator la Cantina din Motru, au fost lăsaţi liberi, în lipsa unor probe pentru arestarea preventivă cerută de procurori. Decizia nu este însă definitivă. Burlan şi Ciorecan au petrecut o noapte după gratii fiind acuzaţi de delapidare, prejudiciul fiind estimat de poliţie la 2,8 milioane de lei. Ei sunt acuzaţi că şi fotbaliştii de la Minerul Motru au mâncat în baza contractului încheiat pentru masa caldă a minerilor. Pe de altă parte, potrivit unor surse, ancheta va fi extinsă şi în cazul jucătorilor de la Pandurii, care în anii trecuţi au mâncat la cantina SNLO. Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a declarat într-o emisiune că nu ştie să fi fost contract pentru mesele luate de fotbalişti la cantina SNLO.

Daniel Burlan a declarat că este nevinovat şi că nu a dat nicio dispoziţie din care să reiese că şi fotbaliştii pot mânca la cantină. De asemenea, el a declarat că valoarea contractului nu a fost depăşită neexistând în acest caz un prejudiciu. Magistraţii au decis cercetarea în libertate a lui Burlan şi a lui Ciorecan, dar sentinţa nu este definitivă. În următoarele zile va fi judecat recursul procurorilor la Curtea de Apel Craiova.

Potrivit comunicatului de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj „Poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul IPJ Gorj bănuiesc doi bărbați cu vârste de 49, respectiv 65 de ani, de săvârșirea infracțiunii de delapidare“. Potrivit IPJ, din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie 2009-aprilie 2013, Daniel Burlan a dispus folosirea fondurilor destinate achitării meselor personalului angajat, pentru decontare ilegală către un prestator de serviciu a meselor servite de sportivi din cadrul unui club sportiv din Motru. Alexandru Ciorecan „ar fi solicitat întocmirea unor procese verbale de recepție în care erau cuprinse respectivele mese servite, cumulat cu porțiile personalului angajat, deși cunoștea caracterul ilegal al celor prezentate, neexistând comenzi legale de masă“. În acest fel ar fi fost creat un prejudiciu de peste 2,8 milioane lei.

Pîrvulescu: Directorii acceptau facturile la plată, nu Burlan

Liderii sindicali Dan Pîrvulescu și Constantin Crețan au comentat reținerea fostului director din minerit, Daniel Burlan, și a administratorului de la Cantina din Motru. Dan Pîrvulescu, liderul de la Peșteana, crede că este interesant momentul ales pentru reținerea acestuia, deși se știa de dosar de un an. El a arătat și procedura pentru decontarea meselor. Burlan este acuzat că a permis să mănânce și sportivii de la Minerul Motru pe banii minerilor din carierele din zonă. „Mi se pare nu prea la locul său înainte de campania electorală. O pleiadă de directori cu exprimări de genul s-ar putea să fi făcut. Din ce am văzut din comunicatul apărut sunt numai ambiguități acolo. Dar nu știu ce este în spatele ambiguităților. Mă abțin să vorbesc de ce este în România pentru că în România nu e sută la sută democrație. Dacă într-adevăr Corpul de Control a descoperit anul trecut, ca să vezi o chestie evidentă, nu ai nevoie de un an. Nu văd ce vină are Burlan atâta timp cât, cel puțin aici în zona Rovinari, erau comisii de cantină la fiecare cantină, comenzile de masă erau date de secții, sectoare, facturile erau acceptate la plată de directorii de subunități, ce treabă are Burlan cu asta nu știu”, spune Pîrvulescu.

Constantin Crețan spune că directorii și liderii din Motru făceau chefuri la Cula Glogoveanu pe banii minerilor. “Daniel Burlan are mai multe ilegalități comise. Și Trotea, și Bălășoiu”, a spus Crețan, fără să dea detalii.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: