Om de afaceri tâlhărit, nemulţumit de poliţie

Dănuţ Cristian Duvlea, om de afaceri din Târgu Jiu, a fost tâlhărit în urmă cu trei luni chiar în scara blocului unde locuieşte. Deşi a prezentat poliţiei un cerc de suspecţi, autorii sunt în continuare neidentificaţi. În zona respectivă au avut loc mai multe spargeri de apartamente şi furturi, rămase tot neelucidate. Prezent la şedinţa Comisiei de Dialog Social, în calitate de preşedinte al Uniunii Naţionale a Patronatelor cu Capital Privat din România - Filiala Gorj, Dănuţ Cristian Duvlea a cerut poliţiei să prezinte o situaţie reală cu infracţiunile rezolvate şi cele rămase cu autori necunoscuţi. Prefectul Alin Văcaru a fost de acord cu această solicitare, pentru a se vedea dacă Inspectoratul de Poliţie Gorj are probleme de organizare sau dacă este depăşit de anumite situaţii.

Omul de afaceri a povestit autorităţilor judeţului cum a fost snopit în bătaie de trei indivizi în urmă cu trei luni. De asemenea, s-a plâns că poliţia bate pasul pe loc şi că explicaţia oamenilor legii a fost una incredibilă. „În seara zilei de 26 iunie, în jurul orelor 22.00-22.30, am fost atacat de trei indivizi chiar în scara blocului unde locuiesc. Am fost tâlhărit, desfigurat, luându-mi geanta în care aveam vreo 6.000 de lei. Este exclus că ar fi fost vorba de vreo tâlhărie la comandă, pentru că nimeni nu ştia că am aceşti bani la mine. Am urcat acasă, iar copilul când m-a văzut plin de sânge m-a întrebat dacă ia cuţitul. Nu mi se pare o reacţie normală pentru un copil, asta înseamnă că noi, ca cetăţeni, nu avem încredere în organele de poliţie. Au trecut mai bine de trei luni de când am depus plângere la poliţie şi fapta a rămas tot cu autori necunoscuţi”, a declarat Dănuţ Cristian Duvlea.

Omul de afaceri a mai precizat că în zona sa, în blocurile din vecinătatea fostului magazin Dantex, se întâmplă tot felul de infracţiuni, dar autorii nu pot fi identificaţi de poliţie. „Au fost spargeri de apartamente, s-au spart boxele de la subsol, se fură încălţăminte de la uşă, oamenii depun plângere la poliţie, dar nu se face nimic. Infractorii nu se tem să acţioneze nici măcar în zona centrală, iar siguranţa noastră ca cetăţeni lasă de dorit. Asta înseamnă că poliţia din Gorj este depăşită de situaţie sau are grave probleme de organizare. Undeva este o frână. În cazul meu, am luat în calcul toate variantele. Am prezentat chiar un cerc de suspecţi, dar în trei luni nu a fost audiat unul. Cei de la poliţie mi-au spus că este posibil ca eu să fi fost la locul nepotrivit, în momentul de nepotrivit. Explicaţie absurdă dată de oamenii legii”, a mai precizat Dănuţ Cristian Duvlea.

MĂSURĂ

Proprietarii apartamentelor din zona Dantex au luat deja măsuri pentru a se apăra de infractori. „În condiţiile în care poliţia nu face nimic, vom lua noi măsuri. Miercuri am avut o şedinţă şi am stabilit să încuiem uşile de la intrarea în bloc şi să ne amplasăm camere de luat vederi. Cred că suntem singurul oraş din România unde nu există nici o cameră video în zona centrală”, a spus Duvlea.

SOLICITARE

În cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social, Dănuţ Cristian Duvlea a cerut poliţiei să prezinte o situaţie reală cu activitatea desfăşurată în perioada 2013-2014 privind faptele cu infractorii depistaţi şi sancţionaţi, precum şi infracţiunile rămase cu autori necunoscuţi. „Vrem ca la şedinţa următoare, Inspectoratul Judeţean de Poliţie să prezinte o situaţie privind infracţiunile rezolvate şi cele rămase cu autori necunoscuţi, însă situaţia să fie una reală. Ne interesează să ştim cum stăm privind siguranţa noastră ca cetăţeni”, a solicitat Dănuţ Cristian Duvlea, în calitate de preşedinte al Uniunii Naţionale a Patronatelor cu Capital Privat din România - Filiala Gorj.

APROBARE

Prefectul Alin Văcaru a fost de acord cu solicitarea lui Dănuţ Cristian Duvlea şi urmează ca în şedinţa următoare poliţia să dea raportul. „Sunt de acord ca la şedinţa următoare poliţia să prezinte o situaţie reală privind infracţiunile din judeţul Gorj”, a precizat Alin Văcaru.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: