Gravidă cu gemeni, lăsată să aştepte două ore o ambulanţă

O femeie din Polovragi, însărcinată în şapte luni cu gemeni, a aşteptat ieri aproape două ore după o ambulanţă care să o preia pentru a fi transportată la Spitalul din Craiova. Rudele femeii spun că au făcut apel la 112 în jurul orei 7.10 iar echipajul de salvare şi-a făcut apariţia abia în jurul orei 9.10. Reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj spun că nu a durat chiar atât şi acuză medicul că nu a întocmit actele corect. O anchetă urmează a stabili adevărul în acest caz.

Ana Maria Sucitu a ajuns la Spitalul din Sadu cu sângerări, iar medicii de acolo au considerat că este risc de naştere prematură, aşa că au luat decizia să fie transferată la un alt spital pentru că în Târgu Jiu nu există secţie de Terapie Intensivă pentru bebeluşi. Rudele femeii au făcut apel la 112 pentru a solicita o ambulanţă întrucât starea femeii nu permitea transportul cu maşina proprie. „Cumnata mea este însărcinată cu gemeni, a avut sângerări şi am venit la spital la Sadu, la domnul doctor Diţescu. Aici domnul doctor ne-a spus că există riscul de naştere prematură şi că trebuie să mergem la Craiova. Dânsul împreună cu fratele meu au solicitat ambulanţa şi ne-au lăsat să aşteptăm două ore. Nu se poate aşa ceva, să ne lase să aşteptăm atâta timp. Noi plecam şi cu maşina noastră, dar ne este frică dacă se întâmplă ceva pe drum”, a declarat Adelin Sucitu, cumnatul femeii.

Acuzaţii reciproce, cineva minte!

După două ore de aşteptare, femeia însărcinată a fost preluată de un echipaj de salvare şi transportată la Craiova însoţită de medic. Reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj spun că formalităţile de transfer au fost întocmite greşit. „A fost mai mult o neînţelegere din punct de vedere al documentelor emise de spitalul de la Bumbeşti Jiu. Au făcut solicitarea la dispecerat la 8.17 minute, datele au fost incomplete şi s-a solicitat spitalului să completeze spitalul şi specialistul la care trebuie să ajungă în Craiova, datele minimale. În orice caz în jurul orei 9 ambulanţa a ajuns la Bumbeşti Jiu”, a declarat Marinică Niculescu, directorul SJA Gorj.

Aurel Stolojanu, managerul Spitalului Bumbeşti Jiu, ştie altă variantă. „Domnul doctor a sunat la 7.45, iar ambulanța a sosit la 9.35, deci sunt aproape două ore. De ce a venit așa târziu nu știm, dar dânsul mi-a spus că inițial medicul care fusese repartizat să vină pe ambulanță a fost schimbat. Acesta nu ar fi vrut să vină și ulterior cei de la Ambulanță ar fi trebuit să îl schimbe, în cele din urmă pacienta fiind preluată și transportată spre Craiova”, spune directorului de la spitalul din Bumbești Jiu. Directorul de la Ambulanţă nu crede că medicul trimis iniţial a refuzat să meargă la solicitare. „S-a discutat cu dispeceratul și cu medicul coordonator și nu cred că medicul de pe echipaj a refuzat solicitarea”, a spus Niculescu.

Pe de altă parte, Damian Diţescu, doctorul care a primit-o pe femeie la Sadu, susţine că din documentaţie reieşea clar că pacienta trebuie să ajungă la Spitalul nr.1 din Craiova. „Nu este adevărat, documentaţia am trimis-o şi din ea reieşea clar că trebuie să ajungă la Spitalul nr.1 din Craiova. Şi pe fişa pacientului scria medicul cu care s-a luat legătura la spitalul din Craiova şi care o aştepta pe femeie”, a declarat Damian Diţescu.

PACIENTA

Ana Maria Sucitu are 26 de ani, este din Polovragi, are acasă o fetiță de trei ani și se pregătește să mai aducă pe lume o pereche de gemeni. Pacienta a ajuns într-un sfârșit la Craiova, unde medicii au decis să o transfere spre București, așa cum rudele sale ceruseră de la bun început, evoluția sarcinii fiind una bună. Rude ale gravidei cred că primul echipaj de la Târgu Jiu care nu s-a dus spre Bumbești Jiu pentru a o prelua s-a temut de faptul că femeia avea gemeni, iar în cazul unor probleme pe drum medicii de pe salvare n-ar fi avut o soartă tocmai ușoară.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: