Târgu Jiu: Taximetrist găsit băut în timpul unei razii

Zeci de taximetrişti din Târgu Jiu au fost verificaţi ieri de echipe din cadrul Poliţiei Rutiere şi Investigaţii Criminale. Echipajele de poliţie au luat la rând toate staţiile taxi din municipiul Târgu Jiu pentru  a depista taximetriştii care nu respectă legea. Mulţi dintre şoferii de taxi au dispărut la vederea echipajelor de poliţie, semn că aceştia nu desfăşurau activităţi legale. Printre cei verificaţi a fost identificat şi un taximetrist care consumase băuturi alcoolice.

Taximetriştii gorjeni au fost verificaţi ieri de reprezentanţi ai Poliţiei pentru a combate cazurile de nerespectare a legii. Mulţi dintre şoferii ilegali au dispărut la vederea echipajelor de poliţie, puţini fiind aceia care au fost găsiţi în ordine. „Am fost verificaţi la contractele de muncă, dacă avem forme legale de angajare, dacă actele maşinii sunt în ordine. Oricum numai cei care suntem cu actele în regulă am mai rămas prin staţii, că restul au dispărut”, a declarat Vasile Popa, taximetrist.

Permis reţinut pentru alcoolemie

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj spun că printre cei verificaţi s-a aflat şi un taximetrist băut, căruia i-a fost reţinut permisul de conducere. „Colegii de la Rutieră împreună cu cei de la Investigaţii Criminale au desfăşurat o acţiune pe linie de taximetrie, având ca scop depistarea muncii fără forme legale de angajare, precum şi dacă au autorizaţie de transport persoane şi dacă eliberează bon fiscal pentru cursa efectuată. Au fost aplicate 11 sancţiuni în valoare de 2.620 lei, au retras trei certificate de înmatriculare şi au reţinut un permis de conducere ca urmare a constatării unei infracţiuni cu o alcoolemie de 0,41mg/l”, a declarat Cătălin Buşe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: