Burleanu anunţă „un crunt coşmar” la fotbal

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunţat  ”un crunt coșmar” dacă fotbalul nu se va relua cel târziu în luna mai. Lucru care e greu de crezut în condiţiile în care starea de urgenţă se prelungeşte până la data de 15 mai şi nu se ştie nici ce va urma. Echipele din Liga 1 susţin că jucătorii au nevoie de o lună de pregătire înainte de a juca din nou, pentru că vor veni după două luni de pauză.

La o lună de când competițiile fotbalistice din România au fost suspendate din cauza coronavirusului,pe data de 12 martie fiind luată decizia suspendării de cărte FRF, se ştie doar că acestea nu se vor relua nici în luna aprilie, fiindcă președintele României, Klaus Iohannis, a anunţat că va prelungi starea de urgență pentru alte 30 de zile.

Răzvan Burleanu, președintele FRF, care suspendase iniţial fotbalul până la finalul lunii martie, vorbește acum despre trei posibile date la care campionatele s-ar putea relua şi despre multe incertitudini. Cert este doar faptul că, dacă starea de urgență nu va fi ridicată, atunci nici fotbalul nu va reîncepe. Burleanu a spus și câteva date la care s-ar putea încheia actualul sezon, în funcție de mai multe scenarii.

”Avem trei obiective pe care vrem să le avem în vedere iar primul este sănătate tuturor celor implicați. Al doilea e legat de sustenabilitatea financiară a cluburilor şi al treilea este dorința ca orice decizie să facă cea mai mică nedreptate pentru cele implicate. Impactul acestei crize poate fi dincolo de cel mai crunt coșmar”, a spus Burleanu la PRO X.

 La Liga 1 mai sunt de jucat opt etape din play-off și 12 din play-out. În Liga 2 și Liga 3 mai sunt 14 etape și mai sunt şi Cupa României și barajele de promovare în Liga 1. „Acum lucrăm pe mai multe scenarii, de reluare graduală a competiției: 27 mai, 3 iunie și 13 iunie. Dar cert este că toate cele 53 de de competiții din România se vor amâna până la ridicarea stării de urgență. Vorbim cu Ministerul Afacerilor Interne ca să vedem dacă se ridică anumite restricții la începutul lunii mai. Dacă începem pe 13 iunie înseamă că vom comunica echipele care merg în cupele europene pe 15 iulie, iar barajul pentru Liga 1 se va juca pe 1 august. Acum avem ca termen data de 30 iunie”, a mai declarat Răzvan Burleanu la Pro X.

La nivelul Federației Române de Fotbal se fac tot felul de scenarii vizavi de repornirea campionatelor, însă nimic nu este sigur, având în vedere că vârful pandemiei nu a fost atins încă în țara noastră. Scenariile pe care se lucrează acum la FRF nu includ şi înghețarea competițiilor despre care mulţi oameni de fotbal vorbesc ca despre  o ultimă variantă și pe care Liga Profesionistă deja a luat-o în discuție.

Vizualizări: 501

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: