LPF discută luni cu cluburile de fotbal prin teleconferință

Luni este programată o şedință de urgență între reprezentanţii LPF şi cei ai cluburilor de fotbal din Liga 1. Cu această ocazie vor fi discutate cele trei variante luate în calcul pentru startul campionatului sau pentru îngheţarea acestuia.

Luni dimineața va avea loc o teleconferință organizată de Liga Profesionistă de Fotbal cu cele 14 cluburi din primul eșalon, şedinţă la care va lua parte şi reprezentantul AFAN. Cluburile profesioniste au fost înștiințate de secretarul general Justin Ștefan să participe la această întrunire care va avea loc online.

Pentru discuţiile de luni sunt trei variantele luate în calcul pentru a se relua campionatul sau pentru a se îngheţa.

O primă propunere presupune că Liga 1 va fi reluată la 13 iunie și s-ar disputa în sistem de două partide pe săptămână până la terminarea campionatului şi aceasta ar fi varianta ideală ca acest campionat să se joace până la final şi să se încheie în timp util. Campionatul s-ar termina la finalul lui iulie, iar noul campionat va începe imediat în august. Dacă se va prelungi satarea du urgenţă cu încă o lună această variantă va cădea.

Varianta a doua este aceea conform căreia Liga 1 nu va putea fi reluată la 13 iunie, ci mai târziu. În acest caz, e posibil ca play-off-ul și play-out-ul să se dispute în sistem turneu (două grupe de 3 echipe la play-off și două grupe de 4 echipe în play-out). În această variantă, se vor juca apoi semifinale și finale, plus meciuri pentru locul 5-6 sau 7-8) şi toate partidele ar avea loc pe Arena Națională. Marele impediment îl reprezintă redeschiderea hotelurilor, fiind multe echipe cantonate în același oraș. Dar dacă nu se vor deschide hotelurile  și această variantă cade.

„Înghețarea” campionatului, cu păstrarea locului actual din campionat, după modelul belgian care a luat o decizie în acest sens, ar fi cea de-a treia variantă care este şi cea mai intens vehiculată printre reprezentaţii cluburilor din Liga 1. Oricare ar fi decizia luată de LPF are nevoie de votul Adunării Generale a FRF, care ar trebui convocat înainte de reluarea campionatului.

Vizualizări: 244

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: