Burse ale locurilor de muncă în localităţile cu mulţi şomeri

Şomerii gorjeni din mediul rural vor avea posibilitatea să afle care sunt locurile de muncă disponibile fără a se mai deplasa la sediul Agenţiei Judeţene de Ocuparea Forţei de Muncă. Asta întrucât conducerea instituţiei va organiza miniburse în localităţile cu mulţi şomeri. Prima acţiune de acest gen va avea loc la sfârşitul acestei luni, în comuna Roşia de Amaradia.

Agenţia Judeţeană de Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj va organiza miniburse ale locurilor de muncă în localităţile cu mulţi şomeri. Primii care vor avea posibilitatea să cunoască oferta existentă la nivelul judeţului Gorj vor fi locuitorii comunei Roşia de Amaradia, care se vor întâlni cu reprezentanţii AJOFM în data de 28 februarie, la sediul primăriei din localitate.

La această acţiune au fost invitaţi inclusiv agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea pe raza comunei sau în zonele limitrofe. Asta pentru a se putea face angajări pe loc. Potrivit conducerii AJOFM Gorj, din Roşia de Amaradia se află incluşi în baza de date peste 150 de şomeri. „La această acţiune pot participa nu numai cei 153 de şomeri aflaţi în baza de date a AJOFM Gorj ci şi celelalte persoane din comună care sunt în căutarea unui loc de muncă. Vor fi prezenţi şi agenţii economici din zonă pentru a se putea face angajări pe loc. Vom profita de ocazie atât pentru a le prezenta şomerilor oferta locurilor de muncă şi cursuri de calificare efectuate gratuit de către AJOFM, cât şi pentru le explica agenţilor economici care sunt facilităţile de care pot beneficia”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Miniburse ale locurilor de muncă vor avea loc lunar în mediul rural. „Am stabilit un calendar prin care au fost programate întâlniri lunare cu cetăţenii care nu au un loc de muncă. Următoarele miniburse vor fi organizate la Bengeşti-Ciocadia în data de 28 martie, de unde avem în evidenţă 180 de şomeri, şi la Cruşeţ, unde se înregistrează 137 de şomeri”, a mai precizat Romeo Chiriac.

STATISTICĂ

În baza de date a AJOFM Gorj figurează 5444 de şomeri indemnizaţi şi 6189 de şomeri neindemnizaţi, rata şomajului la nivelul judeţului fiind de 8,04%. În momentul de faţă, la nivelul judeţului, sunt disponibile aproximativ 100 de joburi, majoritatea fiind pentru persoanele cu studii medii.  

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: